Joves amb discapacitat intel·lectual es graduen en un curs de formació per a l’ocupació per la Universitat de València

En la segona edició d’un programa cofinançat per Fundación ONCE i el FSE per a millorar la inserció laboral d’aquest col·lectiu

Un total de 16 alumnes amb discapacitat intel·lectual s’han graduat per la Universitat de València en un curs de formació per a l’ocupació dins de la segona edició d’un programa finançat per Fundación ONCE en col·laboració amb el Fons Social Europeu (FSE) per a millorar la inserció laboral dels joves amb aquesta mena de discapacitat.

Titulat ‘Programa universitari de formació per a l’ocupació de joves amb discapacitat intel·lectual’ (UNINCLUV), el curs s’ha clausurat aquest divendres, 18 de desembre, amb la presència de la rectora de la Universitat de València, Maria Vicenta Mestre; de la vicerectora d’Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat de la UV, Elena Martínez; i de la directora d’UVdiscapacitat i codirectora del programa, Celeste Asensi, juntament amb Antonio Ferrer i Vicenta Ávila.

La rectora Maria Vicenta Mestre ha celebrat que s’haja graduat la segona promoció d’aquest diploma, als estudiants del qual ha donat la seua “més sincera enhorabona”. “Sou un exemple”, els ha dit. “La societat us necessita, i la universitat també. És una alegria poder tindre gent com vosaltres a la Universitat de València”.

Així mateix, recordant que la UV és la institució acadèmica de caràcter presencial amb major nombre d’alumnes amb discapacitat matriculats, més d’un miler, i amb un servei d’atenció a aquest col·lectiu universitari referent a tota Espanya, la rectora ha reafirmat el seu compromís i el de la institució amb “valors prioritaris, com són la igualtat i el respecte, en una universitat inclusiva, que té la responsabilitat de donar servei a la societat, en aquest cas, a través de la vostra formació”.

L’objectiu del curs ha sigut potenciar en els alumnes el desenvolupament d’habilitats necessàries per a incrementar les seues possibilitats d’inserció laboral en el context de l’ocupació amb suport i facilitar-los experiències inclusives dins de la comunitat universitària a través de la realització de pràctiques en les clíniques de la Fundació Lluís Alcanyís i les biblioteques de la Universitat de València.

Tot això s’ha assolit, finalment, malgrat la pandèmia viscuda aquest 2020. Fins i tot, dels 16 estudiants, dos d’ells han aconseguit ja ocupació després de concursar en una oposició i mitjançant contractació d’empresa privada.

El títol del qual disposen ara és un dels posats en marxa per diverses universitats espanyoles dins del programa ‘Unidiversidad’, que pretén millorar la formació i l’accés a l’ocupació dels joves amb discapacitat intel·lectual, que representen un 40% de tota la joventut amb discapacitat i que tenen majors dificultats a l’hora de trobar treball. El programa s’ha proposat també donar a aquest col·lectiu l’oportunitat de viure l’ambient universitari.

El curs ha comptat amb la col·laboració de la Fundació Asindown, l’Institut Valencià d’Atenció Sociosanitària (IVASS), l’Associació valenciana d’ajuda a la paràlisi cerebral (AVAPACE), Plena Inclusió Comunitat Valenciana i l’Associació Sexualitat Funcional.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.