Juan Carlos Fulgencio assenyala que “aquest Govern està adjudicant tres vegades més infraestructures ferroviàries que l’anterior”

A més, el ritme d’adjudicació de les infraestructures ferroviàries és un 22% més àgil

El delegat avança com a “prioritàries” la segona fase de Sapadors, la construcció de la nova Comandància de la Guàrdia Civil d’Alacant i la millora de les instal·lacions de la Comissària del Marítim de València
• Fulgencio reconeix “la deficient situació en la qual s’hagen les infraestructures de les FCSE fruit de la falta d’inversions i la inacció del Govern del PP”
• En matèria de violència de gènere, “el Govern farà tot el possible perquè hi haja a Espanya uns carrers lliures de rajades”
• Sobre el transvasament Tajo- Segura “és un absurd pensar que corre perill, perquè són i seran contemplats, però caldrà aprofundir en l’autosuficiència de conques”
• En breu la desaladora de Torrevella augmentarà la seua capacitat de 40 a 80 hm3 , segons ha avançat el delegat

El delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, ha manifestat que en els primers dos mesos del nou Executiu “s’ha adjudicat tres vegades més en infraestructures ferroviàries (7.406.194 euros/ mes enfront de 2.432.157 euros/mes) que en els primers dos mesos de l’anterior legislatura sense canvi de Govern”.

Açò suposa, segons ha assenyalat, que “el ritme d’adjudicació d’infraestructures ferroviàries d’aquest Govern és, de mitjana, un 22% més àgil en termes pressupostaris que l’anterior: 7.406.194 euros/mes en amb l’actual Govern enfront de 6.057.623 euros/ mes amb l’anterior”.

El delegat del Govern en la seua compareixença davant els mitjans ha subratllat que “des que el PSOE està en el Govern s’ha licitat 417 milions d’infraestructures ferroviàries a la Comunitat Valenciana.” A més, segons ha afegit, la inversió executada durant aquests mesos s’acosta a 16M€.

Totes aquestes dades, ha manifestat, “a més d’expressar la bona gestió, reafirma el compromís del Ministre de Foment de no paralitzar ni demorar cap inversió relacionada amb el Corredor del Mediterrani així com la seua voluntat per agilitar tot el possible les actuacions vinculades amb el mateix”.

En relació amb el Pla de Rodalies, Juan Carlos Fulgencio, ha recordat que en 2018 estan consignats 50M€ dels 1.436M€ d’aquest projecte que es desenvoluparà fins a 2025. El delegat ha indicat que “partides del Pla de Rodalies s’aniran incrementant en pròxims exercicis a mesura que es finalitzen els projectes i s’executen fins a completar tota la inversió compromesa”.

A més, ha recordat que el Ministeri de Foment ha proposat la constitució d’una Comissió de Seguiment del Pla de Rodalies per a coordinar l’execució del mateix i en el qual s’analitzarà “al costat de la Generalitat i els municipis implicats possibles millores”.

Sobre l’AP-7, Fulgencio ha indicat que la previsió és que quan les concessions arriben al seu terme, “revertisquen a l’Administració General de l’Estat que integrarà el cost d’explotació, conservació i manteniment en el pressupost del Ministeri”. Així mateix, ha manifestat que “el Ministeri de Foment i la Generalitat estudiaran actuacions necessàries per a adaptar l’AP-7 a l’ús lliure i estudiar la seua sostenibilitat econòmica” per al que es crearà una comissió de seguiment.

Infraestructures FCSE

El delegat del Govern ha repassat l’estat en la qual es troben les infraestructures de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat. Segons Fulgencio, alguns de les casernes de la Guàrdia Civil i Comissaries de la Policia Nacional “es troben en una situació deficient fruit d’anys d’inacció i la falta d’inversió per part del Govern del PP”.
“Tenim un problema pressupostari que és herència d’anys d’abandó. En aquests últims anys, el Govern del PP s’ha caracteritzat per confondre l’austeritat amb la no inversió, la deixadesa i l’abandó de les infraestructures de seguretat, quan aquesta ha de ser una prioritat”, ha manifestat el delegat.

Així ha indicat que entre els anys 2012 a 2018 s’han invertit entre els diversos organismes depenents del Ministeri de l’Interior 18.085.978 milions a la Comunitat Valenciana. “El més cridaner –ha destacat- és que progressivament la quantia ha anat disminuint des dels 6.311.799M€ de 2012 als 133.182, 98€ contemplats en els pressupostos de 2018 elaborats pel PP”.

En relació amb les casernes de la Guàrdia Civil a la Comunitat Valenciana entre 2011 i l’actualitat s’ha invertit un total 364.133 euros. “Totes aquestes inversions han sigut destinades a reformes de les casernes, no s’ha destinat #cap diners a obra nova”, ha dit Fulgencio.

El delegat del Govern ha assenyalat que des de la Secretària d’Estat de Seguretat “es coneix aquest greu problema, i ja s’està estudiant un pla de xoc en matèria d’infraestructures, que si bé és estatal, afectarà intensament a la Comunitat Valenciana. En aquests moments, s’està realitzant un mapa de situació que, a partir de setembre, ens donarà una informació precisa”.
Entre les prioritats de la Secretària d’Estat de Seguretat per a la Comunitat, el delegat ha destacat: impulsar la segona fase de Sapadors, la construcció de la nova Comandància de la Guàrdia Civil d’Alacant, millora de les instal·lacions de la comissària del Marítim i avaluació del mapa d’infraestructures, casernes i comissaries per a analitzar les necessitats d’inversió.

Lluita contra la violència de gènere
El delegat també s’ha referit a “un dels pilars de la política d’aquest Govern”, com és la lluita contra la violència masclista. El Govern d’Espanya, ha dit, “va a fer tot el possible perquè hi haja uns carrers a Espanya lliures de rajades.”
Amb tot, ha indicat que “la seguretat total d’una persona no es pot garantir al 100%, però el Govern bolcarà més recursos econòmics, per a conscienciar i sobretot formar en aquesta línia a les Forces i als Cossos de Seguretat, a la Policia, a la Guàrdia Civil, als jutges i als fiscals”.
Fulgencio ha recordat que les Comunitats Autònomes gestionaran 100 milions d’euros per a la lluita contra la violència de gènere que es repartiran segons els criteris acordats en la Conferència Sectorial d’Igualtat. A més també s’ha repartit el fons procedent de la Delegació del Govern per a la Violència de Gènere de 9,5 milions d’euros.
També s’ha aprovat el Reial decret Llei de Mesures Urgents per al Desenvolupament del Pacte d’Estat contra la violència de gènere que retorna, entre altres coses, les competències als ajuntaments en la promoció de la igualtat i la lluita contra la violència de gènere. Al mateix temps que estableix el repartiment de 20 milions d’euros entre entitats locals, que s’ampliarà a 40 el pròxim exercici.

Aigua: Transvasament Tajo-Segura
Finalment el delegat també s’ha referit a l’aprovació per part de la Comissió Central d’Explotació de l’Aqüeducte Tajo-Segura d’un transvasament de 20 hectòmetres cúbics (*Hm3) per a atendre les necessitats hídriques de les conques receptores.

En aquest sentit ha indicat que “la gestió de l’aigua és tremendament important per al Govern d’Espanya. És una prioritat”. Però també existeix “un compromís ferm amb noves formes sostenibles i una nova cultura de l’aigua”. Per açò “és prioritari avançar en la sostenibilitat de cadascuna de les conques i açò requereix una flexibilitat de les fonts a través, no solament d’aigua transvasada sinó a través d’aigua *desalada”. Amb tot, ha afegit que “és un absurd pensar que el Transvasament Tajo-Segura corre perill perquè els transvasaments són i seran contemplats, però caldrà avançar en la seua excepcionalitat conforme s’aprofundisca en l’autosuficiència de les conques”.
El Govern “treballa en el desenvolupament de dos recursos: el d’aigua *desalada i la reutilitzada” i en el cas d’Alacant, sobretot, en la utilització de l’aigua *desalada “que hauria d’aconseguir la categoria de font convencional”. En aquest sentit, el delegat ha avançat que, “en breu la *desaladora de Torrevella duplicarà la seua capacitat passant de 40 *hm3 a 80 *hm3” .

Deixa el teu comentari