Juniors M.D. Almussafes finalitza amb èxit el seu campament d’estiu

Durant 15 dies, els seus 160 participants han conviscut en el paratge Montes Universales, situat en la localitat terolenca d’Orihuela del Tremedal

Almussafes, a 16 d’agost de 2016. La plaça Major d’Almussafes va tornar a omplir-se de gent ahir dilluns 15 d’agost a la vesprada per a rebre als autobusos que portaven de tornada a casa als 160 membres del Centre Juniors de la localitat després de 15 dies de campament en Montes Universales, àrea situada a Orihuela del Tremedal, en la província de Terol. L’equip d’educadors valora positivament el resultat de l’activitat i agraeix el suport de tota la comunitat parroquial.

campament juniors 1Després de dues setmanes d’intensa activitat, els participants en el campament d’estiu organitzat per Juniors M.D. Almussafes van tornar ahir dimarts 15 a la vesprada als seus respectius domicilis després de gaudir de la seua activitat més important de tot el curs. De l’1 al 15 d’agost, els 115 xiquets i adolescents i els seus 35 monitors van canviar les seues cases per les tendes de campanya i els carrers del seu poble per la muntanya per a complir amb la tradició de compartir part del mes d’agost i seguir aprenent uns d’uns altres en un entorn completament diferent al de la resta de l’any en el centre.

Durant aquests dies, han tingut temps per a desenvolupar gymkhanes, projectar pel·lícules, realitzar rastrejos i marxes per la zona, reflexionar en dinàmiques per equips i per a seguir duent a terme els objectius que com a entitat cristiana pertanyent a la parròquia Sant Bertomeu Apòstol d’Almussafes estan arreplegats en els seus estatuts. D’aquesta forma, es van incloure també diverses oracions i activitats per a conèixer la Jornada Mundial de la Joventut, l’Any Eucarístic del Sant Calze o el Jubileu de la Misericòrdia, entre altres qüestions.

El passat diumenge 7 d’agost es va reservar per al tradicional dia de pares. Durant la jornada de portes obertes, els progenitors, familiars i amics van conèixer l’entorn i van tenir l’oportunitat d’intercanviar impressions amb els seus fills i d’informar-se sobre la marxa del campament amb els monitors. Aqueix mateix matí, el consiliari, Don Miguel Martínez, va oficiar allí mateix una missa per a tots els assistents.

Un grup integrat per al voltant de 25 col·laboradors, tots ells pares de xiquets i antics educadors, foren els encarregats de preparar de manera desinteressada el variat menú oferit als acampats, “els qui van demostrar la seua enorme implicació en aquest projecte que seguim portant endavant amb la seua ajuda, la dels altres pares, l’Ajuntament, el nostre consiliari i tota la comunitat parroquial”, ressalta el cap de campament, Víctor Rodríguez.

Instal·lacions
El lloc triat per a aquesta nova aventura ha sigut el campament Montes Universales, situat a tan sol 6 quilòmetres del nucli urbà de la localitat terolenca d’Orihuela del Tremedal. El paratge comptava amb una àmplia cuina completament equipada, menjador amb capacitat per a 300 persones, tendes de campanya, farmaciola, sala per a material, banys, lavabos i dutxes amb aigua calenta, i una gran pèrgola de fusta que en aquest cas s’utilitzava per als campionats de ‘truc’ i els jocs de taula.
“Estem molt satisfets amb el resultat del campament. Agraïm el suport que rebem, que és el que ens fa continuar amb la nostra labor, que no és una altra que la evangelització de xiquets, adolescents i joves”, explica el cap de centre, Andrés Marzal. A partir de setembre, l’equip d’educadors té previst començar amb els preparatius dels actes de celebració del seu quaranta aniversari, quatre dècades de vida a les quals arribaran el pròxim any 2017, i per a la festa del qual esperen comptar amb la participació de tots els que al llarg d’aquesta trajectòria han format part de la família Juniors.

 

Deixa el teu comentari