L’ Alcúdia amb els refugiats i els drets humans

La moció de Compromís denuncia l’acord entre la Unió Europea i Turquia

GRECIA REFUGIADOS (1)El darrere plenari de l’Alcúdia aprovà amb els vots del PSPV i l’abstenció del PP, una moció de Compromís per l’Alcúdia en la que es denuncia a l’acord entre la Unió Europea i Turquia que possibilita l’expulsió massiva de refugiats en sol europeu a territori turc

La moció critica que la desastrosa actuació dels governs europeus i de la Comissió Europea estan demostrant que mai han cregut en Europa. Ens fan avergonyir de ser europeus. En el nostre país, a hores d’ara, de 17.000 refugiats que ens pertocaven hem acollit 18. La guerra a Síria i altres llocs no és una fatalitat, sinó que és el resultat dels interessos conjunts dels governs occidentals –que sostenen, permeten i fomenten la indústria armamentista- i de las grans indústries d’armaments. No és una guerra que ens siga aliena, és una guerra que en part és responsabilitat de les societats occidentals i dels nostres governs.

Anna Pérez, regidora de Compromís per l’Alcúdia, explicà la situació de milers de persones refugiades, sol·licitants d’asil, que es troben atrapades a Grècia en condicions terribles. Famílies, xiquetes i xiquets xicotets, persones amb discapacitat i dones embarassades sense accés a la protecció a la qual tenen dret a causa d’una política arbitrària i discriminatòria de tancament de fronteres. Amb dificultats per a aconseguir aigua o aliments i dormint al ras en ple hivern.

I mentre, denuncia la moció, la Unió Europea negocia acords amb Turquia per a enviar a aquestes persones a sòl turc. A un país que ja acull a tres milions de refugiats. A un país on no es respecten els seus drets. A un país en el qual moltes persones refugiades viuen en terribles condicions i unes altres han sigut retornades a Síria. Totes aquestes persones no vénen per capritx.

Fugen de la guerra i necessiten protecció internacional. El desafiament és enorme i requereix d’una resposta valenta que la Unió Europea no està donant. Al contrari, està deixant aquesta responsabilitat en mans de països com Turquia. No oblidem, a més, que Turquia està sofrint una involució en les seues llibertats democràtiques.

Els ciutadans i les ciutadanes de l’Alcúdia, acaba dient la moció, no volem sentir vergonya de tenir la nacionalitat europea i demanem que Europa afronte els seus compromisos humanitaris d’acord amb la seua tradició intel·lectual i ètica.

Per això, la moció aprovada sol·licita a la Comissió Europea que adopte totes les mesures legals i materials necessàries per fer valdre el dret d’asil als ciutadans i ciutadanes de les zones en conflicte i demana que l’Estat Espanyol pose en funcionament els mecanismes oportuns per tal d’acollir de manera efectiva els refugiats que tinga assignats, recordant que l’Alcúdia s’ha oferit com a ciutat-refugi i posar-nos novament a la seua disposició.

 

 

 

Deixa el teu comentari