La 27a Mostra Internacional de Pallasses de Xirivella convida este cap de setmana a exercitar el riure, deixar fluir l’humor i alliberar endorfines

La 27a Mostra Internacional de Pallasses i Pallassos de Xirivella, declarada Festa d’Interès Turístic Provincial, prossegueix la seua marxa amb espectacles  a l’aire lliure per a tota la família. Al costat d’estos, el públic podrà gaudir també de l’emissió en streaming de l’espectacle que l’icònic clown nord-americà Jango Edwards ha preparat ex porfeso per al festival.

Organitzat per l’Ajuntament de Xirivella, el festival convida aquest cap de setmana a reduir l’estrès i les preocupacions amb espectacles gratuïts per a exercitar el riure, deixar fluir l’humor i alliberar endorfines. El dissabte 14 al matí a les 12.30, menuts, joves i majors podran gaudir d’unes particulars Oh!Limpiadas que se celebraran al pati del col·legi Ramón y Cajal de Xirivella. Un espectacle de la companyia gallega La Sincro, reconegut amb el Premi FETEN 2019 al Millor Espectacle de Carrer, en el qual coneixerem a dues netejadores avorrides de la seua rutina diària que entraran en un món d’ensomni en el qual la seua jornada laboral serà retransmesa com si d’una competició olímpica es tractara. Un món absurd narrat a través de la veu en off de Julia Luna, coneguda comentarista dels mundials de natació i els Jocs Olímpics de TVE.

L’icònic, provocatiu i anàrquic clown Jango Edwards irromprà en les pantalles dels ordinadors o tauletes tàctils dels espectadors el dissabte a les 21.30 amb el seu espectacle Neverending Jango, que s’emetrà en streaming des d’un teatre de Barcelona. Mestre de clowns, el pallasso estatunidenc establit a Europa ha aconseguit mantindre amb les seues 70 primaveres l’esperit d’un xiquet en un cos d’adult. La clau i la filosofia d’aquest artista la coneixerem en el seu espectacle, potser una de les seues últimes actuacions sobre l’escenari, en el qual estarà acompanyat de la pallassa catalana Cristi Garbo.

I en la jornada del diumenge, Xirivella acollirà a les 12.30 al pati del col·legi Cervantes l’espectacle Fili Busters.  Es tracta de la nova i arriscada aventura en la qual els catalans Mortelo & Manzani  posaran en perill les seues vides i les de tot el públic que els envolte a menys de deu metres de distància en un evident homenatge als temeraris de tota la vida. Són els últims reclutes de la prestigiosa Fili Busters Daredevil Academy. 

I ja a la vesprada, la Mostra Internacional de Pallasses i Pallassos de Xirivella posarà a les 17:00h el punt i final a la seua 27a edició amb l’espectacle Babo Royal amb la qual els bascos Cia.Ganso desembarcaran també al pati del Col·legi Cervantes per a convidar-nos a conéixer un imperi de 50 m² en el qual habita un rei llunàtic i un trobador singular. Un territori xicotet en el qual regna l’excentricitat i en el qual tots estem convidats a participar. Tot allò que el rei desitge s’haurà de fer fantasia. Babo Royal és un joc en el qual les jerarquies es canvien, el que és previsible sorprèn i en el qual la sensatesa i la normalitat estan prohibides.

Tots els espectacles són gratuïts prèvia reserva d’invitació en www.giglon.com

Deixa el teu comentari