La Banda Municipal de València actuarà aquest divendres a la Casa de la Cultura d’Alabalat

La Banda Municipal de València actuarà a la Casa de la Cultura d’Albalat de la Ribera aquest divendres 31 de maig a les 19:30h amb motiu del 75 aniversari de la creació de l’Ateneu Musical i Cultural d’Albalat.

El concert se celebrarà aquest divendres 31 de maig a les 19:30h a la Casa de la Cultura d’Albalat.

Amb motiu del 75 aniversari de la creació de l’Ateneu Musical i Cultural d’Albalat de la Ribera, el divendres 31 de maig a les 19:30h actuarà la Banda Municipal de València a la Casa de la Cultura de la citada localitat com a colofó dels actes que s’han celebrat per a commemorar aquest aniversari.

Encara que és la primera vegada que la municipal valenciana actua a Albalat, entre la primera plantilla de professors ja figurava en 1903 l’albalatenc Eduardo Felip Suárez com a clarinet.

Entre les peces que interpretarà la Banda Municipal, sota la batuta del seu director titular, Rafael Sanz Espert, destaquen Fallera Major de València de Bernardo Adam Ferrero, Simfonia nº2 de John Barnes Chance i The valencian windows de Khachaturian, entre altres composicions.

El concert serà presentat per Salvador Astruells Moreno, el qual a més de ser fill d’Albalat, va llegir en 2003 a la Universitat de València la tesi doctoral ‘La Banda Municipal de València i la seua aportació a la història de la música valenciana’, que va ser qualificada amb Excel·lent Cum Laude i poc després va ser publicada per l’Ajuntament de València.

Entre els actes del 75 aniversari que el passat 10 de maig va donar una xarrada Guillermo Dalia, doctor en psicologia i especialitzat en els problemes que tenen els músics a l’hora d’actuar davant el públic.

A més, els actes començaren en juny de 2018 amb la gravació d’un Cd de compositors d’Albalat amb el títol ‘Identitat d’un poble. L’ateneu als seus compositors’.

En definitiva un any molt significatiu per aquesta societat musical de gran renom dins de les bandes de música de la Ribera.

Deixa el teu comentari