La Biblioteca de Paiporta inaugura una exposició dedicada a l’escriptora Carmenlina Sánchez-Cutillas

L’exposició s’emmarca en la celebració de la declaració de Sánchez-Cutillas com Escriptora de l’Any 2020-2021 per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua

La Biblioteca Pública María Moliner Ruíz de Paiporta ha inaugurat hui la mostra que dedica a l’escriptora, narradora, historiadora i poetessa Carmelina Sánchez-Cutillas. L’exposició, que s’emmarca dins de la seua declaració com a Escriptora de l’Any 2020-2021 per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, es podrà visitar al  llarg de tota la propera setmana fins al divendres, dia 27 de novembre.

L’exposició ‘Carmelina Sánchez-Cutillas: des de les fronteres del silenci’, consisteix en un conjunt de 12  rolls-up que repassen la biografia personal i l’obra d’aquesta escriptora que, malgrat haver nascut a Madrid, fou una ferma defensora de la llengua valenciana, es definia com “plenament mediterrània”, i que amb les seues publicacions va contribuir a estendre-la i difondre-la.

“Carmelina fou una dona avançada al seu temps, que cultivava moltes inquietuds i que va saber fer el balanç entre eixa vida cultural i plena de relacions intel·lectuals interessantíssimes, com les que la lligaven a Vicent Andreu Estellés o a Manuel Sanchís i Guarner, i la vida que li marcava l’època que li va tocar viure com a dona de sa casa i mare de quatre fills”, ha expressat la vicealcaldessa i regidora de Cultura, Maribel Albalat.

La mostra inclou, a més, objectes personals de la mateixa Sánchez-Cutillas i manuscrits originals, com un capítol de ‘Matèria de Bretanya’, cedits per a l’ocasió per la família de l’escriptora.

El Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana està realitzant diferents activitats entorn la declaració de Carmelina Sánchez-Cutillas com a Escriptora de l’Any, que reivindiquen la figura d’aquesta escriptora silenciada, d’una gran dimensió humana i literària.  Per la seua part, la Biblioteca de Paiporta, a més d’acollir aquesta mostra, se sumarà a aquesta celebració de l’any Sánchez Cutillas amb la presentació de llibre del seu fill, Lluís del Romero, ‘La meva cambra més estimada’, una evocació de la biblioteca on l’escriptora va passar bona part del seu dia a dia i on va escriure moltes de les seues novel·les o poemes. Serà dimarts 24 de novembre, a partir de les 19.30 hores.

Deixa el teu comentari