La Biblioteca Valenciana obri l’Encontre amb Escriptors amb Gemma Pasqual

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha obert el cicle d’Encontres amb Escriptors de la Biblioteca Valenciana que ha tingut com a primera convidada d’aquesta temporada l’escriptora valenciana Gemma Pasqual.

Carmen Amoraga ha destacat la gran repercussió que suscita l’Encontre amb els Escriptors entre els escolars dels centres docents, que es mostren molt participatius i entusiasmats de conéixer els seus autors favorits.

La directora general de Cultura i Patrimoni ha xifrat en 3.000 els assistents al cicle de l’any passat i ha confiat que se supere la xifra enguany amb la relació d’escriptors que hi participen.

Sobre Gemma Pasqual, l’autora que ha obert el cicle, ha enaltit la tasca que fa en acostar “als lectors més menuts l’hàbit de la lectura amb les seues històries de vegades imaginàries, de vegades pegades a la realitat”.

Gemma Pasqual és autora de literatura infantil i juvenil i aborda els temes que preocupen els joves des d’una perspectiva pedagògica. Entre els seus títols de més repercussió hi ha ‘Marina’ (2001), ‘Et recorde, Amanda’ (2002) i ‘L’últim vaixell’ (2004), guardonats tots ells amb el Premi Samaruc de literatura infantil i juvenil; ‘Quan deixàvem de ser infants, Vicent Andrés Estellés des del fons de la memòria’ (2005), ‘La mosca, assetjament a les aules’ (2008), Premi Benvingut Oliver, ‘Llàgrimes sobre Bagdad’ (2008), Premi Barcanova, ‘La relativitat d’anomenar-se Albert’ (2009), Premio Mallorca, ‘El caçador de paraules’ (2011), ‘Endevina qui’ (2012), ‘Barça ou barzakh!’ (2012), ‘Xènia, tens un WhatsApp’ (2014), ‘La rosa de paper’ (2014), Premi Samaruc de literatura infantil i ‘Xènia, #KeepCalm i fes un tuit’ (2015), entre altres.

Des de 2013 és vicepresidenta al País Valencià de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana. Des de 2015 és vicepresidenta d’Acció Cultural del País Valencià.

La llista d’escriptors que participaran de febrer a maig de 2018 al Monestir de Sant Miquel dels Reis són: Rosa Montero, Luis García Montero, María Zaragoza, Joanjo García, Felipe Benitez Reyes, Mercè Climent, Isabel Barceló, María Jesús Bolta, Vicent Dasí i Jordi Raül Verdú.

L’Encontre amb Escriptors és una de les activitats que fa la Biblioteca Valenciana per a incentivar els hàbits lectors dins del Pla valencià de foment del llibre i la lectura de la Generalitat.

L’activitat es duu a terme en col·laboració amb l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i Edicions Bromera i se seleccionen els autors amb la intenció d’abastar tots els gèneres literaris i les noves fórmules de difusió de la literatura.

Deixa el teu comentari