La Biennal de Mislata Miquel Navarro ja té guanyadors de la seua edició d’art públic 2020

La convocatòria de 2020 ha obtingut una excel·lent resposta d’artistes de tot el món, amb 91 propostes presentades, de les quals cinc han sigut seleccionades pel jurat per a portar als carrers i places de Mislata. Una d’elles, premi d’adquisició, passarà a formar part de la col·lecció municipal després de la inauguració prevista per a la segona quinzena de desembre
Per a Carlos F. Bielsa: «Som una ciutat que aposta per l’art contemporani; i ara, amb l’empenyiment i la il·lusió de saber que prompte tindrem un museu en el taller de Miquel Navarro, posarem de manifest que nostra Biennal és un referent nacional, i una oportunitat per a artistes que investiguen des de l’art i ens ajuden a ser més lliures»
Paula Valdeón Lemus, Álex Marco, Estelle *Jullian, Manu Blázquez i Fermín Jiménez Landa són els cinc artistes premiats en aquesta edició d’art públic, que ja estan preparant les intervencions artístiques que plasmaran als carrers de Mislata des d’el mes vinent de desembre. Per requisits de la convocatòria, les obres romandran als carrers durant dos anys, i la Biennal organitzarà activitats entorn d’elles activant la divulgació de l’art entre col·lectius, així com la seua difusió on-line.
Cadascun dels i les artistes rep, segons les bases de la convocatòria, 4.500 euros per a dur a terme les seues propostes. I una de les persones autores de les obres rebrà 6.000 euros com a premi d’adquisició, de manera que el seu treball passarà a engrossir la col·lecció d’art contemporani amb la qual compta Mislata des de finals dels anys 80, quan va tindre lloc la primera biennal de pintura i escultura en el municipi.
Les intervencions artístiques, de format lliure, quedaran exposades en espais urbans a determinar. Per prevenció i a causa de la situació sanitària, les obres s’hauran de poder contemplar a distància. Totes elles giren entorn de la ciutat, al diàleg que porta a participar en el dia a dia de Mislata, i alguna d’elles fa referència directa a la història del municipi i al seu urbanisme.
Per a la regidora de Cultura, Pepi Luján, “en aquesta edició podrem veure treballs molt interessants que parlen precisament de com som i de com ens comuniquem, però també d’aspectes desconeguts de la nostra ciutat, del nostre model de convivència. Per això, hem de continuar potenciant la nostra convocatòria apadrinada per Miquel Navarro i donar un empenyiment a nous artistes”.

Deixa el teu comentari