La Campanya “A l’estiu, cap casa sense menjar” es reforça davant l’actual situació a Picassent

Caixa Bank i la Fundació Obra Social La Caixa ha realitzat una col·laboració econòmica amb esta iniciativa municipal que pretén garantir la cobertura de les necessitats d’alimentació infantil de 150 xiquets i xiquetes i de les seues famílies durant el període de les vacances escolars

«A l’estiu, cap casa sense menjar» és el nom de la Campanya que cada any, posa en marxa l’Ajuntament a través de la Regidoria de Benestar Social. La selecció prèvia ha sigut realitzada amb la coordinació dels Serveis Socials municipals i els centres escolars del municipi, tot i valorant cada cas en particular. Les famílies beneficiàries poden canviar els tiquets, única i exclusivament, per productes de primera necessitat: carn, peix, congelats, fruita i verdura, als tres supermercats que la cadena Consum té a Picassent. Així ho ha explicat el regidor de Benestar Social, Carles Silla, «L’Ajuntament continua apostant per esta línia d’ajudes per garantir l’alimentació dels menuts i les menudes que pateixen situacions de vulnerabilitat. Enguany, per exemple, cal destacar l’increment en el nombre d’ajudes destinades que va de les 92 concedides l’any passat fins a les 150 d’este any. El programa, que té una duració des de juliol a la primera setmana de setembre, té un cost tota de 30.000 euros».

El projecte en qüestió ha sigut seleccionat per Caixa Bank i la Fundació Obra Social. Segons afirma Noelia Guillem, directora de la sucursal bancària que esta entitat té a Picassent, «Ens ha paregut un programa d’atenció a la infància que encaixava a la perfecció amb la idea que buscàvem des de l’oficina local per tal de contribuir amb les ajudes que la Fundació Obra Social posa a la nostra disposició ja que es tracta d’un col·lectiu, els menuts i les menudes, molt desprotegit. És una manera de col·laborar amb elles i ells, i per extensió amb les seues famílies i d’esta manera garantir que les seues necessitats bàsiques estiguen cobertes. El projecte evita la discriminació, engloba al menor i també a les seues famílies, i per altra banda queda també dins de la nostra població, per la qual cosa ens va agradar molt i per això oferim la nostra col·laboració. Esperem poder seguir contribuint durant molts anys amb l’Ajuntament amb accions similars».

Tant l’alcaldessa, Conxa Garcia, com el regidor de l’àrea s’han mostrat molt satisfets perquè esta entitat haja seleccionat el nostre programa municipal, «Des de l’Ajuntament pensem que cal continuar treballant en este tipus de polítiques socials i més ara en la situació actual que estem vivint amb motiu de la pandèmia global sanitària ocasionada pel Covid19 on moltes famílies ho estan passant malament. Esta és la millor manera de garantir l’alimentació durant les vacances escolars».

Deixa el teu comentari