La Casa de la Cultura d’Alzira reobri l’exposició de Vicent Marco, Els límits de la mirada

El passat, 5 de març s’inaugurava a la Casa de la Cultura l’exposició, Els límits de la mirada del conegut pintor de l’Alcúdia Vicent Marco. Després de dos mesos de tancament, les noves condicions de la fase 1 de la desescalada, ens donen la possibilitat de tornar a obrir a la ciutadania la Casa de la Cultura amb esta exposició i reprendre la vida cultural de la nostra ciutat.

Per a la reobertura de l’exposició, el proper dijous, la Casa de la Cultura ha fet l’adaptació dels espais:

  • Neteja i desinfecció de totes les zones. 
  • A l’entrada de l’edifici es troba un punt d’atenció per a desinfecció de les mans i sol·licitud d’entrada a la Sala d’Exposicions.
  • Serà obligatori l’ús de mascareta durant la visita a l’exposició. 
  • La mostra podrà ser visitada per un màxim de sis persones al mateix temps, per cumplir amb la limitació d’aforament.
  • Horari de dilluns a divendres de 18.00 h a 21.00 hores

Els límits de la mirada

En esta exposició, Marco ens proposa una reflexió sobre la gran diversitat de relacions que s’establixen entre l’espectador i l’obra d’art a través d’una sèrie d’olis, alguns en forma de díptics o binomis en què s’endevina esta varietat de mirades o postures representades pels distints individus que apareixen a la part superior o inferior del llenç o a dreta i esquerra, enfrontats a una obra que es diluïx en l’abstracció. Ens obri així un altre nivell de lectura que ens conduïx a reflexionar sobre la polèmica que distintes línies argumentals han creat històricament en oposar i crear límits innecessaris entre la figuració i abstracció. En altres llenços, la

figura humana s’entreveu de forma difusa engolida per la mateixa abstracció com trencant els límits imposats que Vicent Marco ignora. De fet, sempre ha reivindicat la seua no-pertinença a cap corrent plàstic concret.

Amb esta suggeridora proposta, Vicent Marco Puig (l’Alcúdia 1956) retorna a Alzira amb un extensíssim bagatge artístic, que inicià cap als d’onze anys al taller de Manuel Boix i que hui ompli el seu currículum de tota mena de premis i reconeixements. Enguany es complixen més de quaranta anys de la primera exposició de Vicent Marco a Alzira, la qual tingué lloc als salons de La Gallera, i vint-i-tres d’esta “Pluja de notícies” que va portar la seua obra a esta mateixa Sala en l’any 1997, sense oblidar les “Boques de foc” que ompliren este espai deu anys després.

Comenta la notícia