La casa de la Dóna de Quart de Poblet reparteix una agenda escolar entre l’alumnat de primària

La iniciativa pretén acabar amb els rols i estereotips de gènere i fomentar la igualtat entre les persones joves

El material incideix en què joguets, professions o jocs no tenen gènere

L’Ajuntament de Quart de Poblet fa un pas més per a aconseguir la igualtat en tots els àmbits de la societat i ha repartit cinc-centes agendes escolars coeducatives entre els alumnes i alumnes d’Educació Primària.

Durant tot el curs escolar es reforçarà la idea que homes i dones, xiquets i xiquetes són iguals, tenen els mateixos drets i han de tindre les mateixes oportunitats. És fonamental que ho aprenguen des de la infància i que sàpien que no hi ha jocs ni joguets femenins o masculins. El mateix ocorre amb les professions, els estudis, les faenes de casa, els colors o l’educació dels fills i filles.

Amb aquesta agenda es convida a treballar aspectes com la convivència positiva, la corresponsabilitat, el llenguatge inclusiu, les emocions i l’autoestima entre altres temes coeducatius.

Dones que han fet història però que no apareixen en els llibres de text tenen un lloc en aquesta agenda que promou també el lideratge de les xiques en l’àmbit públic i privat. Es busca evitar que es continue educant de manera diferent a les persones pel seu gènere i promoure el desenvolupament de xics i xiques en condicions de llibertat, igualtat i corresponsabilitat.

De moment, l’agenda s’ha repartit en els centres públics San Onofre, La Constitució i Villar Palasí.

Deixa el teu comentari