La Càtedra de Bretxa Digital de Gènere organitza aquest divendres les II Jornades per a la Igualtat de Gènere Digital

Aquesta càtedra, signada entre la Generalitat Valenciana i la Universitat de València, se centra a aprofundir en les mancances concretes, els usos diferenciats i, en definitiva, les competències digitals que posseeix (o que manca) la població, en espacial les dones, en la Comunitat Valenciana. Les jornades del pròxim 7 de maig, que tindran lloc de manera virtual i l’accés de les quals és gratuït previ registre en https://go.uv.es/gencatic/jornades2021, començaran a les 11.00 del matí.

La rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre, i la Consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, seran les encarregades de fer la presentació oficial i donar inici a les jornades, que seran conduïdes per la directora de la Càtedra, Silvia Rueda Pascual. Després d’aquesta presentació, la jornada començarà amb una xarrada oferida per la secretària d’estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, Carme Artigas.

Seguidament, es presentarà l’estudi sobre la situació de Bretxa Digital de Gènere en la Comunitat Valenciana dut a terme per la Càtedra en 2021. Segons les dades obtingudes en aquest estudi, la bretxa digital continua existint a la Comunitat Valenciana i està lluny de desaparèixer. Aquestes diferències creixen quan es parla de persones, en particular de dones, en situacions vulnerables.

La sessió continuarà amb una taula redona que se centrarà a analitzar els reptes existents per a aconseguir la digitalització de totes les persones, a través de la millora de les seues competències digitals, com a punt de partida per a començar a entendre millor aquesta situació i oferir possibles línies d’actuació a la Generalitat Valenciana.

En aquesta taula redona, que serà moderada per Anabel Forte Deltell, professora titular del Departament d’Estadística i Investigació Operativa, participaran Pilar Almenar Vara, periodista i directora del projecte #Impresas; Jose A. Estévez, gerent de Tecnologia i Innovació Social d’Ayuda en Acción; Mª Fernanda Jaramillo Polo, directora de Social & Tech, en representació de la Federació Espanyola d’Universitats Populars (FEUP) i de l’equip de l’Escola Feminista EFE FEUP, i Vicente A. Querol Vicente, director de la Càtedra de Bretxa Digital Geogràfica entre la Universitat Jaume I i la Generalitat Valenciana.

La clausura de la jornada serà duta a terme per la directora general per la Lluita contra la Bretxa Digital, María Muñoz, i la vicerectora d’Innovació i Transferència de la Universitat de València, M. Dolores Real.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.