La Ciutat de la Justícia de València instal·la un sistema de ventilació sostenible després d’invertir 50.000 euros

El major complex judicial valencià estalviarà un 10% d’energia al mes gràcies a aquesta iniciativa finançada amb fons Jessica de la UE

La Ciutat de la Justícia de València compta des d’aquesta setmana amb un nou sistema de ventilació sostenible que ha suposat una inversió de 50.000 euros finançats per fons Jessica de la Unió Europea.

S’han instal·lat huit ventiladors de huit metres de diàmetre al llarg del vestíbul principal del complex que permeten uniformar la temperatura ambiental i generar un estalvi del 10 per cent d’energia cada mes.

A aquest projecte se li sumarà la instal·lació de plaques fotovoltaiques les obres de les quals començaran el mes vinent de gener. La planta que se situarà en el terrat de l’edifici serà capaç de produir 1.291 quilowatts anuals. Això suposa el 15 per cent del consum energètic del complex i un estalvi d’al voltant de 11.000 euros mensuals en la factura elèctrica.

La inversió total de l’actuació −adjudicada a l’empresa Lantania− és de 1,14 milions d’euros i les obres finalitzaran a la fi d’abril. D’aquesta forma, la Ciutat de la Justícia de València es convertirà en el primer edifici judicial sostenible de la Comunitat Valenciana.

Deixa el teu comentari