La Comissió Europea aprova a Quart de Poblet un nou projecte europeu

La iniciativa se centra en millorar el servei de mentoría en el context del Cos Europeu de Solidaritat
El municipi acaba de posar en marxa el projecte CITIES 2030

L’Ajuntament de Quart de Poblet continua amb la seua permanent escalada dins del desenvolupament de projectes europeus i, després de la seua aprovació per part de la Comissió Europea, serà el coordinador de la iniciativa europea Mentor Up. Es tracta d’un programa destinat a millorar l’ocupabilitat i la mobilitat juvenil a Europa dins del Programa Erasmus +, en el qual col·laborarà amb altres països com Eslovènia, Sèrbia i Macedònia.

En concret, es pretén augmentar l’eficiència del servei de mentoría i contribuir a la millora de les competències bàsiques dels mentors i mentores que ofereixen aquest suport en el context de projectes del Cos Europeu de Solidaritat (CES o ESC) entre les organitzacions associades involucrades.

El consorci, amb representació d’altres tres països, Sèrbia, Eslovènia i Macedònia del Nord, participa així en el procés de preparació, creació i distribució de certes eines, recursos i materials de capacitació en línia i tradicionals que seran útils per a estandarditzar i professionalitzar el treball de la figura del mentor, amb el que es facilitarà el suport oferit als voluntaris del Cos Europeu de Solidaritat involucrats.

El projecte, que es desenvoluparà durant dos anys, cerca crear consciència sobre la necessitat d’establir una comprensió més general del servei de tutoria en el context dels projectes de ESC, el paper i les responsabilitats dels mentors i mentores, establint tres tipus de competències bàsiques d’aquests treballadors juvenils.

A més, la iniciativa permet crear un context per a compartir experiències, accedir a recursos i contactes de treballadors juvenils i joves actius en el camp de la tutoria, a més de fomentar la cooperació a nivell europeu.

Per a això s’implementaran diferents activitats, com la creació d’un manual que oferisca almenys deu mètodes o instruments i recursos relacionats amb el suport personal, la integració en la comunitat local i el pla de desenvolupament personal o el procés d’experiència d’aprenentatge; o el desenvolupament d’una mobilitat que capacite a treballadores i treballadors joves actius en el camp del servei de tutoria.

També es durà a terme el disseny d’una capacitació per a persones interessades a convertir-se en mentors, es crearà un curs de capacitació en línia amb accés gratuït i es desenvoluparan diferents cursos inicials complets de capacitació en línia basats en el disseny creat per a un total de 100 joves, 20 per país participant.

Projecte *Cities 2030

A més, en aquests dies, el municipi també està arrancant el projecte de CITIES 2030, que es va aprovar el mes de maig passat, amb la col·laboració de més de 40 entitats i 20 països i amb un finançament d’11.779.827,25€. Quart de Poblet continua demostrant que és un municipi pioner en la gestió de finançament europeu, assentant la seua presència en les xarxes més rellevants en la gestió en fons europeus.

Deixa el teu comentari