La companyia alacantina OtraDanza porta el seu premiat ‘Vigor Mortis’ a Dansa València

L’experimentació escènica de María Cabeza de Vaca i Ángela Verdugo

La companyia alacantina OtraDanza porta demà dimecres 11 de novembre al festival Dansa València, organitzat per l’Institut Valencià de Cultura al Teatre Rialto, el seu últim muntatge ‘Vigor Mortis’ dirigit i protagonitzat per la ballarina i coreògrafa Asun Noales. Muntatge que es va emportar tres premis de les Arts Escèniques Valencianes 2020.

A través del llenguatge de la dansa, el moviment i la gestualitat, ‘Vigor Mortis’ aprofundeix en la recurrent pregunta, inherent a l’ésser humà, de si existeix el més enllà i parla d’aquest altre costat construint un relat de malsons i ensomnis.

‘Vigor Mortis’ compta amb tres personatges: la parella formada pels ballarins Noales i Carlos Fernández,  i la casa que habiten, una minimalista estructura integrada en l’espectacle amb l’escenografia dissenyada per Luis Crespo.

Acompanya Noales, en la direcció artística, el dramaturg Rulo Pardo, director de la companyia seXpeare, que afig al muntatge una bona dosi de teatralitat i gestualitat per a complementar el llenguatge abstracte de la dansa.

En els últims Premis de les Arts Escèniques Valencianes Asun Noales es va alçar amb el de millor ballarina; el seu company en l’escenari, Carlos Fernández, el de millor ballarí, i Luis Crespo, amb el de millor escenografia.

Acostaments al fenomen artístic

La ballarina i coreògrafa María M. Cabeza de Vaca parteix del viatge del seu avantpassat Álvar Núñez, famós explorador del continent americà, per a presentar demà a les 20 hores, a l’Espacio Inestable, un muntatge en què ha abocat algunes de les seues obsessions existencials.

Amb una sòbria posada en escena, ‘Cabeza de Vaca’ es construeix al voltant d’un micròfon, la paraula, la música i el moviment. Per a la creadora, el muntatge és una manera d’indagar en la realitat, de buscar una identitat al mig del caos que ens envolta.

A més, la creadora Ángela Verdugo ens invita a formar part del procés de creació d’un muntatge. Es tracta de ‘Vamos a estar a ratos’, a les 18 hores a la Sala Matilde Salvador, un laboratori obert de l’Institut Valencià de Cultura. Verdugo, acompanyada d’un grapat de col·laboradors, invita els espectadors a pensar, parlar i vibrar.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.