La Consellera de Justícia anuncia l’augment de la dotació policial de l’Oficina de Denúncies de Violència de Gènere

La instal·lació situada a la Ciutat de la Justícia de València ha atés a un total de 1.049 dones, 2 al dia, des d’abril de 2019

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha anunciat que s’augmentarà la dotació policial de l’Oficina de Denúncies especialitzada en Violència de Gènere en set agents més, que se sumaran a les nou que ja exerceixen en aquesta instal·lació de la Ciutat de la Justícia de València, on també treballen 23 professionals (psicòlogues i treballadores socials) de la Xarxa d’Oficines d’Assistència a les Víctimes del Delicte. 

Bravo ha fet aquest anunci després de la reunió que ha mantingut aquest divendres amb la comissària cap de la Policia de la Generalitat, Marisol Conde, i la nova coordinadora de l’Oficina, la inspectora cap María Pilar Bojó, qui serà, a més, la responsable de les altres dues oficines que s’obriran a Castelló i Alacant i que es preveu que estiguen operatives dins d’un any.

En aquests vint mesos de funcionament, en l’oficina s’han atés un total de 1.049 víctimes. Això implica que, de mitjana, han passat dues dones cada dia per aquest espai segur de la Ciutat de la Justícia de València. 

En els huit mesos de 2019 en els quals va operar l’Oficina, es va atendre  390 víctimes, de les quals 252 van acabar formalitzant una denúncia. Per part seua, l’any 2020, el nombre de víctimes ateses quasi es va duplicar perquè va ascendir a 659, de les quals un total de 293 van formalitzar la corresponent denúncia davant l’autoritat judicial. 

Deixa el teu comentari