La Conselleria de Sanitat adquireix 1.000 ordinadors per a fomentar la telemedicina en els centres de salut

L’equipament permet al professional connectar-se per videoconferència amb el pacient

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha adquirit un miler d’ordinadors portàtils per a continuar estenent la telemedicina en la xarxa d’Atenció Primària.

L’equipament es distribuirà entre els centres de salut amb la finalitat de que el personal sanitari tinga llibertat de moviment i capacitat suficient per a realitzar videoconferències o interactuar de manera remota amb els seus pacients, amb independència d’on es trobe.

El nou ‘pack’ tecnològic està compost per 1.000 ordinadors portàtils amb xarxa 4G sense fil i bateria de la llarga duració. Aquestes prestacions permeten al professional sanitari comptar amb un “lloc de treball” mòbil i estar connectat des de pràcticament qualsevol lloc, sense necessitat de wifi.

La distribució d’equips començarà pels professionals dels centres sanitaris de municipis més xicotets per a facilitar la connectivitat amb el pacient.

Aquesta nova remesa de material informàtic se suma a altres equipaments de telemedicina ja entregats en centres de salut i hospitals: altres 728 portàtils, 2.000 ‘webcams’ i 400 pantalles repartits als departaments i, des d’ells, als centres d’atenció primària i atenció especialitzada, centres de Salut Pública de la Comunitat Valenciana i altres estructures de la xarxa assistencial.

Deixa el teu comentari