La Conselleria d’Educació invertirà 1,5 milions per a la millors dels centres escolars de Carcaixent

El programa ‘Edificant’ contempla actuacions en tres escoles del municipi

L’Ajuntament de Carcaixent ha rebut una proposta de delegació de competències de la Conselleria d’Educació per a l’execució d’obres del programa ‘Edificant’ en tres escoles del municipi. Aquest programa contempla una inversió total al municipi d’1,5 milions d’euros, assumint els costos econòmics la Conselleria d’Educació, que delega en les entitats locals els projectes, contractacions, construcció, direcció i certificacions.

Les propostes presentades en el seu moment a la Conselleria d’Educació van ser aprovades en el Consell Escolar de cada col·legi i en el Consell Escolar Municipal. Amb les delegacions, ja s’ha arribat a la tramitació final i només queda que l’aprovació pel ple municipal perquè Educació adjudique els fons econòmics i es puga donar inici a les obres.

En línies generals, les actuacions previstes en els tres centres estan orientades a la millora de l’eficiència energètica dels edificis amb el canvi de les portes i finestres en tots ells i la millora de l’accessibilitat, amb l’eliminació de les barreres arquitectòniques i altres actuacions com la instal·lació d’ascensors. També estan incloses altres intervencions com la construcció d’una escala d’emergència, el canvi de la caldera o la millora de la instal·lació elèctrica. 

Després de molts anys de falta de manteniment de les escoles públiques, ara es posicionaran en un lloc millor respecte a les opcions concertades. D’esta forma, es garanteix que els alumnes, independentment de la seua procedència i capacitat econòmica, puguen disposar d’unes instal·lacions educatives de qualitat.

Deixa el teu comentari