La Conselleria d’Habitatge i l’Ajuntament d’Alzira analitzen l’estat de plaça La Ribera i les possibles obres de millora

El director general de EVha i la subdirectora d’Intervenció Social de l’entitat es reuneixen amb l’alcalde d’Alzira

La Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i l’Ajuntament d’Alzira han mantingut una trobada en el qual s’ha analitzat l’estat del grup d’habitatge públic plaça La Ribera i les possibles obres de millora d’elements comuns.

El director general de la Entitat Valenciana d´Habitatge i Sòl (EVha), Alberto Aznar, la subdirectora d’Intervenció Social de l’entitat, Helena Ferrando, i l’alcalde de la localitat, Diego Gómez, han fet un repàs als principals temes en matèria d’habitatge en el municipi. El primer d’ells ha sigut el desenvolupament d’un pla d’actuació de regeneració global.

Alberto Aznar ha explicat que la Generalitat està desenvolupant aquest tipus d’actuacions en diversos grups d’habitatge públic de municipis com Sagunt, Massamagrell, Almoradí o La Vall d´Uixó, entre altres, sent el d’Alzira un dels plans més ambiciosos.

Les actuacions previstes inclouran l’adequació de vestíbuls i elements comuns, façanes i cobertes, així com de les instal·lacions dels subministraments. Els treballs també milloraran les accessibilitat i l’enllumenat de la zona.

Habitatges reparats

Des de juliol de 2015, la Generalitat ha invertit un total de 435.000 euros en actuacions de millora i reparacions del parc públic d’Alzira, dels quals 204.000 corresponen a reparació d’habitatges recuperats, amb un total de huit habitatges reparats, una està actualment en execució i altres huit habitatges en valoració per a la seua pròxima rehabilitació.

A més, s’han invertit 110.000 euros en atenció de reclamacions en habitatges i elements comuns i 131.000 euros corresponen al PINN de la plaça La Ribera.

Destacar que en els últims cinc anys, la Conselleria ha adjudicat deu habitatges públics, una d’elles a una família que havia perdut la seua casa a causa d’una execució hipotecària. Així mateix, en l’actualitat es treballa en l’adjudicació de huit habitatges i s’ha oferit una altra a la Direcció General de la Dona.

Un altre dels punts tractats en la reunió ha sigut els habitatges adquirits dins del concurs d’adquisició d’immobles en municipis de la Comunitat per a la seua incorporació al patrimoni públic de la Generalitat. Fruit del mateix es va resoldre la compra de huit habitatges a Alzira. El director general de EVha ha informat que el destí de tots aqueixos habitatges és el lloguer social i seran assignades en coordinació amb els serveis socials de l’Ajuntament.

D’altra banda, també s’han valorat les situacions d’ocupacions irregulars que afecten diversos habitatges públics situats en el municipi, així com els procediments de legalització que des de la Conselleria s’estan desenvolupant.

Deixa el teu comentari