La Cooperativa Elèctrica d’Alginet exemple en Europa per a la Diputació de València

La CEA és el centre pilot a Espanya del projecte Europeu Nobel Grid. Els altres 4 centres estan ubicats en diferents països europeus

Salvador Escutia, president de la CEA a la Jornada Salvador Escutia, President CEAUna vegada més, la Cooperativa Elèctrica d’Alginet ha estat convidada per institucions públiques per tal de mostrar als assistents el seu model de funcionament i la seua vinculació en els projectes europeus.

Al pati Scala de la Diputació es va celebrar una jornada on es va fer la presentació del Projecte Nobel Grid. La CEA és un dels pilots d’aquest projecte Europeu en España i per aquest motiu, des de la Diputació es va sol•licitar a Salvador Escutia, president de la Cooperativa Elèctrica d’Alginet, que compartira en la jornada l’experiència de la cooperativa en aquest projecte Europeu.

“La Diputació de Valencia torna a ficar com a exemple a la CEA. Des de les institucions som referent de com una cooperativa local pot estar present a Europa i participar amb els projectes innovadors i punters del moment”, explicava Salvador Escutia.

Nobel Grid, està format per 21 membres d’11 països i està encapçalat pel grup valencià ETRA. L’objectiu d’aquest projecte es proporcionar noves ferramentes avançades i serveis TIC a tots els actors del mercat de l’electricitat per tal de garantir millors preus, més seguretat i estabilitat.

Nobel Grid, ofereix una plataforma oberta on les PYMES i starups poden desenvolupar aplicacions innovadores dins l’eficiència energètica digital, renovable i la gestió de reds. Aquestes aplicacions es poden provar en els 5 centres pilots que te Nobel Grid en 5 països diferents. La cooperativa Elèctrica d’Alginet és, per les seues característiques, el centre pilot d’Espanya.

A la Jornada va intervindré el diputat delegat de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes; Antonio Marques, director de Tecnologia del Grup ETRA; Salvador Escutia President de la Cooperativa Elèctrica d’Alginet i Juan Viesca, Director de Fondos europeus de Finnova.

Deixa el teu comentari