La desafiadora mirada dels Bastonets serà la imatge del cartell anunciador de les Festes de la Mare de Déu de la Salut d’Algemesí

Algemesí (7-7-2015). Un original treball de l’algemesinenca Laura Murillo Paredes serà la imatge promocional que anuncie enguany les Festes de la Mare de Déu de la Salut que tenen lloc els dies 7 i 8 de setembre. Ha sigut el guanyador d’entre els 34 cartells que s’han presentat a esta convocatòria.

presentació cartell mare de déu (1)El jurat ha estat format per l’alcaldessa, Marta Trenzano; el regidor de Cultura, Pere Blanco; els dissenyadors gràfics Jero Sanchis i Salvador Ferrís; el pintor i professor de dibuix, Antoni Talens, i el president de Fotoaficionats Algemesí, Ximo Tomàs. El secretari del jurat ha sigut el director del Museu de la Festa, Julio Blasco.

La regidora de Turisme, Palma Egido, ha presentat l’autora, que està finalitzant els estudis d’arquitectura i és la primera vegada que participa en un concurs d’estes característiques.

Laura Murillo ha descrit el treball com una il•lusió òptica formada per dos imatges, una de cara i una altra de perfil. “Els dos bastonets es troben de perfil mirant-se als ulls, cara a cara, desafiadors. Vol reflectir la lluita i l’enfrontament perquè el ball dels Bastonets és una dansa guerrera. D’altra banda, al mateix temps les dos figures miren de front, a l’espectador, a qui fan partícip en l’instant del duel”, assegura l’autora del cartell.

El regidor de Cultura, Pere Blanco, ha destacat que el cartell mereix tots els reconeixements per la seua originalitat, mentre que l’alcaldessa d’Algemesí, Marta Trenzano, ha assegurat que el cartell està a l’altura per a anunciar unes festes que són Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

Deixa el teu comentari