La Diputació de València prepara una tercera entrega del Fons de Cooperació Municipal que repartirà prop de tres milions d’euros entre els municipis de La Ribera.

La Ribera Alta rebrà una mica més de dos milions que, sumats a la primera entrega provincial del Fons i l’aportació de la institució provincial al Pla Resistir, eleven a 8,7 milions d’euros les ajudes incloses en el programa. 

La Ribera Baixa rebrà 800.000 euros i arribarà als 3,5 milions durant el present any. En total, la Diputació incrementa en 1.395.000 euros la seua assignació a les dos comarques dins del Fons de Cooperació Municipal.

Amb esta nova entrega als ajuntaments, la corporació provincial distribuirà entre els municipis valencians, a través del Fons, un total de 75 milions d’euros enguany, 14 més que en 2020. Esta aportació de 15 milions d’euros s’aprovarà en el ple del pròxim 20 de juliol i serà la tercera injecció econòmica per a inversió i despesa corrent en el marc d’este Fons conjunt amb la Generalitat, després dels 42,2 milions de la primera entrega i els 17 milions del Pla Resistir.

Els 75 milions distribuïts per la Diputació entre els municipis valencians a través del Fons de Cooperació, que pràcticament quadrupliquen l’aportació del Consell a la província en el marc d’este pla inversor que reforça el municipalisme, seguixen criteris objectius de repartiment, fonamentalment la població, i beneficien a les localitats més xicotetes i amb més dificultats a l’hora d’invertir i cobrir determinades despeses bàsiques en infraestructures i serveis.

És el cas de Sempere, el municipi amb menys habitants de la província, que rebrà de la Diputació 75.000 euros del Fons de Cooperació en 2021, quasi el doble del seu pressupost. A esta partida, caldria sumar la del Pla d’Inversions i altres línies de subvenció destinades a garantir els serveis bàsics als pobles més xicotets i que més necessiten a la institució provincial.

Deixa el teu comentari