La Diputació de València reunix els més de 100 membres de la seua Xarxa de Municipis contra la Violència de Gènere

La corporació celebra per videoconferència la segona trobada d’esta  xarxa pionera que fomenta l’intercanvi d’experiències entre  ajuntaments per a donar la millor resposta davant la xacra social 

El president, Toni Gaspar, i la diputada d’Igualtat, Eli García, insten els  ajuntaments a continuar treballant cap a la igualtat real i els fan  partícips de la campanya ‘El silenci et fa còmplice’ 

La Diputació té pressupostada en 2021 una subvenció global de  500.000 euros per a la Xarxa i com a novetat cada consistori rebrà una  quantitat fixa per a invertir en la lluita contra la violència masclista 

La Diputació de València ha celebrat este dijous la  segona trobada de la seua Xarxa de Municipis Protegits contra la  Violència de Gènere, que compta ja amb 101 ajuntaments adherits  després de la recent inclusió de 17 consistoris de huit comarques. Més  d’un centenar de responsables polítics i personal tècnic en matèria  d’Igualtat de 55 d’estos ens locals, així com membres d’associacions i  fundacions i integrants del comité d’expertes de la Diputació han  participat en esta reunió de treball per videoconferència. 

La corporació provincial té pressupostada per a enguany una subvenció  global de 500.000 euros per a esta Xarxa de Municipis Protegits contra la  Violència de Gènere, amb una novetat important respecte a les ajudes  concedides en anteriors exercicis com és la quantitat fixa que rebrà  cadascun dels ajuntaments membres de la Xarxa siga com siga la seua  grandària. Amb eixa assignació d’entre 2.000 i 3.000 euros cada municipi  podrà emprendre, amb total autonomia, les accions que considere oportunes destinades a erradicar la violència contra les dones.

Des del Saló de Plens provincial, el president de la Diputació, Toni  Gaspar, i la diputada d’Igualtat, Eli García, han coordinat una trobada en  la qual han instat els responsables locals a continuar treballant en  polítiques essencials que busquen la igualtat real entre homes i dones i a  intercanviar estes experiències per a oferir entre tots la millor resposta  davant la barbàrie masclista. 

El president Gaspar ha agraït a la titular d’Igualtat i els responsables  locals el seu esforç per a realitzar este acte i ha demanat a totes i tots els  participants “continuar utilitzant les institucions a les quals pertanyem  com a plataformes de denúncia i de canvi”. Gaspar ha animat als  membres d’esta xarxa pionera en la lluita contra la violència de gènere a  continuar “denunciant, reivindicant, treballant, ajudant i exigint” per a  avançar amb pas ferm en la lluita contra la xacra social. 

Per part seua, Gaspar continuarà emetent el seu crit de ràbia contra la  xacra masclista a l’inici de cada sessió plenària en la Diputació, recordant  a les víctimes que no estan soles, i que per a això és important no  convertir-se en còmplice de la barbàrie. “Continuarem lluitant per un món  lliure de violència contra les dones”, va assegurar en la seua primera  intervenció en el ple de gener, recordant que el silenci “no sols és  còmplice, sinó injust i covard”. 

Precisament eix és el lema de la campanya que els responsables  provincials han presentat este dijous i de la qual volen fer partícips a tots  els membres de la xarxa. Sota el títol ‘El silenci et fa còmplice’, l’àrea  provincial d’Igualtat que dirigix Eli García distribuirà des de hui mateix  entre el centenar de municipis que s’han sumat a esta iniciativa pionera  cartells, díptics i material audiovisual que pretén conscienciar de la  importància de la prevenció en l’àmbit educatiu, amb missatges directes i  un llenguatge visual dirigit principalment a joves i adolescents. 

Acció conjunta 

En paraules del president de la Diputació, “Si alguna cosa ens està  ensenyant esta maleïda pandèmia és que només amb el treball  comunitari, de tots i cadascun de manera personal, i de l’acció conjunta  de totes les institucions, es pot fer front a una cosa tan complexa i letal  com és un virus”. Toni Gaspar reclama la mateixa acció conjunta per a fer front a la violència de gènere, “una realitat nociva que portem anys  patint i no hem aconseguit erradicar de manera efectiva”. 

També referint-se a la pandèmia va iniciar la seua intervenció la  responsable d’Igualtat, Eli García, qui conscient de la incidència dels  contagis i de la situació límit que es viu en molts municipis, va animar als  representants locals a mantindre viva la lluita contra el virus i també  contra la violència de gènere. “No podem parar, hem de continuar  treballant encara que siga d’una altra manera, perquè lamentablement la  violència contra les dones seguix i fins i tot s’incrementa amb esta  situació de pandèmia”, ha assenyalat. 

Eli García ha donat la benvinguda als 17 nous membres d’esta xarxa  pionera l’objectiu de la qual és aconseguir una acció més eficaç en la  prevenció, detecció i eliminació de qualsevol forma de violència contra  les dones que es puga donar en els municipis de la província. En el present exercici, l’acció d’esta xarxa nascuda al novembre de 2018 es  basa en la coeducació. 

La diputada d’Igualtat ha explicat que la campanya que es distribuïx entre  els municipis té com a finalitat “treballar la prevenció de la violència de  gènere en joves i adolescents des dels centres educatius, cases de la  joventut i escoles esportives, alertant de situacions perilloses com el  control de les relacions de parella i la cosificació del cos femení i la seua  difusió en xarxes”. 

La campanya i l’estratègia de coeducació formen part de l’eix principal  d’actuació d’esta xarxa provincial que possibilita “una acció coordinada i  transversal que assegure una resposta eficaç, ràpida i homogènia en la  intervenció amb dones víctimes de maltractaments”. 

Més d’un centenar de membres 

La Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere de la  Diputació de València supera el centenar de membres després de sumar  17 nous ajuntaments, que van formalitzar la seua adhesió durant  l’assemblea general celebrada de manera telemàtica el passat 20 de  novembre. Amb la incorporació d’estos municipis de huit comarques valencianes, la xarxa provincial contra la violència masclista creada al  novembre de 2018 suma ja 101 localitats. 

Per comarques, els ajuntaments que s’han sumat recentment a la Xarxa  han sigut els de L’Alqueria de la Comtessa, Alfauir, Xeraco, Vilallonga i  Guardamar a La Safor; L’Olleria, Agullent, Pobla del Duc i Ràfol de  Salem a La Vall d’Albaida; Riola i Alberic per part de la Ribera; Chiva i  Alborache en L’Hoya de Buñol; i els ajuntaments de Silla, a L’Horta Sud;  Moixent, a La Costera; Anna, a La Canal de Navarrés; i Ademuz, en El 

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.