La Diputació fomenta l’ús del valencià amb la campanya ‘Som de barri, de ciutat, de botiga i de mercat’

La Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València ha presentat este dilluns al pati del palau dels Scala la campanya de foment del valencià destinada al comerç local ‘Som de barri, de ciutat, de botiga i de mercat’, amb l’assistència del director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano; el diputat de Cultura, Xavier Rius, i la diputada de Normalització Lingüística, Dolors Gimeno.

La campanya lliga els valors de proximitat, qualitat i confiança que caracteritzen tant el comerç de barri i de mercat com la llengua pròpia del nostre poble, el valencià. La diputada de Normalització Lingüística ha explicat que la campanya “actua en el comerç local perquè és un sector clau en el desenvolupament de la societat valenciana i naix amb vocació de continuïtat, fruit de la coordinació institucional amb la conselleria”. La campanya arribarà a les botigues i mercats, i tots els pobles que pertanyen a la Xarxa de Serveis Lingüístics la podran utilitzar i adaptar.

Els carros de la compra i les bobines de paper d’embolicar es distribuiran entre els ajuntaments que han establit els premis a l’ús del valencià en el comerç local, escampats per tota la Comunitat. 

Deixa el teu comentari