La Diputació presenta els 51 projectes locals que implantaran els becaris de postgrau

Medi ambient, Igualtat, joventut, turisme, transparència i noves tecnologies són les principals àrees estratègiques de les iniciatives aprovades i que la Corporació finança amb més de 300.000 euros

Els ajuntaments seran els responsables de publicar les convocatòries concretes per a seleccionar als becaris i iniciar el període de pràctiques de sis mesos
El Pla Estratègic de Gestió del Talent compta amb 3,3 milions d’euros per als programes de postgrau, ‘La Dipu et Beca’ i les Eurobecass

apertura-presentacion-plan-gestio-de-talent-jove-foto_abulaila-513/12/2016.El programa de Gestió del Talent de la Diputació de València ja està arribant als municipis. Aquest dimarts, el Butlletí Oficial de la Província ha publicat la relació de projectes singulars que els ajuntaments valencians van a desenvolupar a través dels becaris de postgrau de la Corporació provincial. En total són 51 els projectes presentats per diversos municipis i mancomunitats, que la Diputació finançarà amb 306.418,68 euros del Pla Estratègic per a la Gestió del Talent.

Amb una dotació de 1.000 euros mensuals, mig centenar de joves valencians que hagen conclòs la formació universitària han sigut cridats a participar en el programa de pràctiques formatives en els ajuntaments durant un període de sis mesos, que podrà ampliar-se si el projecte ho requereix. A partir d’aquest moment, correspon als ajuntaments i les mancomunitats publicar les convocatòries i iniciar el procés de selecció dels futurs becaris, a través de les seues pàgines web i de les oficines d’informació ciutadana.

El requisit comú per a tots ells és que siguen joves valencians i també es tindran en compte criteris socials com la situació socioeconòmica de les famílies.
Cinc àrees estratègiques

Les diferents iniciatives locals s’agrupen en cinc àrees estratègiques. D’una banda, sota el paraigua de la Igualtat, la joventut, l’esport i la inclusió, s’han presentat projectes com l’engegada d’un centre de la dona, el foment de l’empreniment social, l’elaboració de plans d’Igualtat municipals, la millora de l’accessibilitat en edificis públics i projectes d’intervenció social i familiar, a més de fomentar les àrees d’esport i joventut de les corporacions locals. D’altra banda, els ajuntaments han presentat projectes mediambientals, com ara estudis sobre innovació en l’enllumenat públic, la viabilitat d’implantació de nous cultius de plantes aromàtiques, la gestió integral de biorresidus, la regeneració d’aigües residuals urbanes per a regadiu, l’elaboració d’una proposta d’integració paisatgística i altres propostes que busquen millorar l’eficiència energètica i dirigir els municipis cap a la sostenibilitat.

En tercer lloc, els becaris de postgrau podran participar en projectes relacionats amb les noves tecnologies i la seua implementació en l’administració local. Una altra de les àrees temàtiques és el turisme, amb iniciatives com el disseny d’una ruta botànica, la redacció de plans estratègics i l’elaboració d’una base de recursos patrimonials. Finalment, la transparència, la participació i el bon govern arribaran als ajuntaments valencians a través de projectes per a analitzar les línies de participació i els seus efectes en les decisions i tràmits de l’administració local.

El diputat de la Central de Serveis Innovadors i Sostenibles i responsable del Pla de Gestió del Talent, Bartolomé Nofuentes, ha recordat que l’objectiu principal és “facilitar la incorporació en el teixit social d’aquests joves formats i becats, permetent als ajuntaments beneficiar-se del seu talent i, al mateix temps, impulsant l’activitat de les PIMES”. Per la seua banda, el president de la Diputació, Jorge Rodríguez, també ha destacat la importància d’aquestes experiències formatives com a promotores del talent i facilitadores de la seua fixació i tornada al territori que les recolza i sustenta. “Les administracions públiques tenen la responsabilitat d’oferir als joves una alternativa quan, en eixir al mercat laboral, es troben moltes portes tancades”, ha manifestat el president.

Pla Estratègic per a la Gestió del Talent Jove

El Pla Estratègic per a la Gestió del Talent Jove compta amb un pressupost de 3’3 milions d’euros que la Diputació de València invertirà en formació i ocupació juvenil a través de tres línies. En primer lloc, ‘La Dipu et Beca’, que està destinada a joves que encara cursen els seus estudis universitaris o de formació professional i requereixen una formació complementària. Una segona línia són les beques de postgrau, gran novetat del programa i que ja ha donat a conèixer els diferents projectes, dirigides a promoure la inserció laboral de joves que han finalitzat els seus estudis. I una tercera, ‘La Dipu t’Eurobeca’, que ofereix als titulats la possibilitat de conèixer la realitat europea i transferir després aqueix coneixement a les entitats locals valencianes.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.