La Diputació presenta ‘Nietas de la Memoria’, el llibre que reivindica el paper de les dones entre la Guerra Civil i la postguerra

El Pati dels Scala de la Diputació de València ha acollit este dimarts la presentació del llibre ‘Nietas de la Memoria’, en el qual deu autores, totes elles periodistes, reivindiquen el decisiu paper que van jugar les dones durant els anys de la Guerra Civil i la postguerra, i ho fan recuperant de l’oblit la història particular de les seues iaies, a través de deu relats que narren les seues vivències durant aquell difícil període.

Després de diversos ajornaments motivats per la pandèmia, a la fi s’ha pogut celebrar un acte que ha comptat amb la participació del president de la Diputació, Toni Gaspar; la diputada d’Igualtat, Eli García; una de les autores del llibre, Isabel Donet; i la periodista Iolanda Ibarra. A més han sigut presents els diputats provincials Pilar Molina, Ramiro Rivera i Amparo Orts.

En el llibre, que ha comptat amb el suport de l’àrea d’Igualtat de la Diputació, les deu autores recullen altres tants relats en el qual narren l’experiència personal de les seues iaies. 

L’objectiu principal de les autores ha sigut representar a tota una generació de dones a través de les històries de les seues avantpassades. 

Deixa el teu comentari