La Diputació s’adhereix al conveni per a impulsar la mobilitat laboral de les dones maltractades

La corporació aprova per unanimitat en el ple sumar-se a l’acord entre la Generalitat i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), dins del full de ruta de la Igualtat efectiva

La diputada d’Igualtat, Isabel García, destaca que “encara que el lògic és que s’allunyara al maltractador, és una mesura preventiva que cerca la protecció de les víctimes de violència de gènere”

La primera sessió plenària de l’any aprova el pla SOM per a 2018 i 2019, amb una dotació de 72 milions d’euros per als 266 municipis de les comarques valencianes

30/01/2018.La Diputació de València ha aprovat per unanimitat adherir-se al conveni entre la Generalitat i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) per a impulsar la mobilitat laboral de les dones víctimes de violència de gènere, una mesura preventiva que ja s’inclou en el primer Pla d’Igualtat en la història de la corporació provincial, engegat fa uns mesos.

Així ho ha anunciat el president, Jorge Rodríguez, minuts abans del primer ple de l’any. Per a Rodríguez, “tot allò que puguem fer conjuntament entre les administracions per a combatre la violència masclista ha de ser benvingut, i est és un pas més en aqueixa mateixa direcció de treballar des dels diferents àmbits de la gestió pública per a aconseguir la igualtat efectiva entre homes i dones”.

En paraules de la diputada d’Igualtat, Isabel García, “aquesta possibilitat de mobilitat en el treball de les funcionàries que ho sol·liciten és una mesura de protecció que anteposa la seguretat de les dones, ja que la llibertat és qüestionable tenint en compte que el lògic seria que s’allunyara al maltractador i no a la víctima”. No obstant això, “benvingudes siguen aquest tipus d’iniciatives mentre es desenvolupen un altre tipus d’actuacions més contundents”, ha afegit la diputada.

En el procés d’adhesió al conveni entre la Generalitat i la FVMP ha jugat un paper fonamental l’àrea de Personal de la Diputació que dirigeix Pepe Ruiz. La corporació ha fet partícips als sindicats, que han aplaudit una iniciativa que “avança en la protecció de les víctimes de violència de gènere”.

Mobilitat generalitzada i recíproca

En el marc del conveni, les administracions públiques tenen la responsabilitat de comunicar, a les víctimes de violència de gènere que ho sol·liciten, les places vacants en la població o poblacions que indique la víctima, sense necessitat que siguen vacants d’obligada cobertura. En la mateixa línia, la institució ha de facilitar l’ocupació de la víctima en un altre lloc de treball de semblants característiques al que exerceix, però en una localitat diferent.

A més, els responsables públics han de tramitar aquestes sol·licituds de trasllat de forma preferent i no comunicar en cap cas la destinació d’aquestes dones víctimes de violència de gènere, perquè la protecció siga efectiva. Així ho arreplega el text del conveni subscrit en primer terme per la consellera de Justícia i Administració Pública, Gabriela Bravo, i el president de la FVMP, Rubén Alfaro, al que se sumisca la Diputació.

El conveni té una vigència de quatre anys i podrà prorrogar-se en terminis màxims de quatre anys, té una comissió de seguiment i té com a objectiu l’eliminació dels obstacles que pot comportar la mobilitat entre administracions públiques. D’aquesta manera, es pretén que el principi de mobilitat s’aplique de forma generalitzada i recíproca entre els diferents ens públics valencians, en aquests casos de maltractaments a empleades públiques.

Un pas més

La Diputació de València, que ja va incloure aquesta mesura de protecció de les víctimes de violència masclista en el seu Pla d’Igualtat, fa un pas més en el seu full de ruta a la recerca d’una Igualtat real, que es posa de manifest tant en les ajudes als municipis perquè puguen desenvolupar els seus propis plans d’Igualtat com en la implicació en el Pacte Valencià Contra la Violència de Gènere i Masclista, al que la Diputació va aportar 46 mesures concretes i en el qual coordina algunes de les seues àrees d’actuació.

El ple de gener, el primer de l’any, ha aprovat també el Pla Provincial d’Obres i Serveis (SOM) per als dos pròxims exercicis, amb una dotació de 72 milions d’euros que es repartirà entre els 266 municipis valencians. Una nova aposta per l’autonomia municipal que permetrà executar centenars d’obres per a millorar la qualitat de vida de les persones que habiten en aquests pobles i ciutats. El 50% de l’import d’aquestes obres s’avançarà en el moment en què estiguen adjudicades pels ajuntaments.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.