La EFA Torrealedua de Llombai especialitza al seu alumnat sanitari contra la pandèmia de la COVID-19

El centre de Llombai arriba a un acord amb els principals hospitals valencians per a intensificar la formació pràctica dels alumnes i oferir una resposta útil contra la pandèmia

Resposta concreta i especialitzada. Més si cap en un moment de peremptòria necessitat. La pandèmia de COVID-19 ha alterat la normalitat i ha suposat una transformació en la societat. La EFA Torrealedua no viu aliena a aqueixa realitat i en aquest curs, més si cap, està treballant en una formació molt més integral dels alumnes i alumnes que en anys anteriors, a causa de la situació que es viu en l’actualitat i per a contribuir a la resposta que s’ofereix de manera estructural, sustentada en la formació. Dins de l’alumnat, aquells i aquelles que es dediquen al sector de la salut, és a dir, els tres cursos que s’imparteixen en la EFA Torrealedua (cures auxiliars d’infermeria, atenció a persones en situació de dependència i imatge per a diagnòstic i medicina nuclear), reben dia a dia una formació i una educació més completa tenint en compte el context actual, adaptant-se a una pandèmia que requereix de formació específica. Aquest context exigeix i demana que els estudiants isquen molt més formats al mercat laboral. A més, existeix una major demanda provocada per la falta d’assistència sanitària en alguns contextos, la qual cosa provoca que des de la EFA Torrealedua es fixe com a objectiu posar totes les eines a la disposició dels alumnes per a maximitzar la seua formació.
Per a poder fer aquest propòsit una realitat, el centre ha reforçat els seus programes lectius i ha afegit noves pràctiques per a aprofundir en la tessitura actual. Gràcies als convenis aconseguits per part del centre amb els millors hospitals de la Comunitat Valenciana, els alumnes i les alumnes de la EFA Torrealedua tenen l’oportunitat de realitzar pràctiques de primer nivell en centres hospitalaris de referència en els quals posen en pràctica els conceptes adquirits envoltats dels professionals més qualificats del país. Als hospitals tenen un plus afegit a la formació teòrica i poden viure en primera persona la situació actual, aprenent i adquirint experiència, sent instruïts per sanitaris reconeguts per a exercir en el futur. Un altre dels aspectes en els quals s’està realitzant una major focalització és en el grau d’atenció a persones en situació de dependència, un curs que cobra especial rellevància per la situació actual, ja que aquest grup de persones són les que més pateixen els efectes de la pandèmia. Per això, des de la EFA Torrealedua s’han ampliat els serveis per a formar als seus alumnes i alumnes de la millor manera, realitzant tot tipus d’activitats encaminades a esprémer les opcions que ofereix el curs i conscienciant als nostres alumnes i alumnes de la necessitat d’adquirir el màxim nombre de coneixements per a poder atendre en un futur a les persones que ara i més tard, quan la pandèmia vaja a menys, més el necessitaran. “La pandèmia ens ha canviat la vida a tots, i per això, com el context és diferent, els alumnes i alumnes necessiten rebre una formació més integral, encaminada a oferir-los encara una educació més completa en un futur. Amb aqueix objectiu, des de la EFA Torrealedua treballem incansablement dia a dia oferint totes les eines necessàries que estiguen a la nostra mà per a poder aconseguir-ho. La resposta de l’alumnat ha sigut magnífica, adaptant-se a tots els canvis i mostrant una capacitat d’aprenentatge molt alta”, ha afegit Marta Gisbert, professora del centre.

Deixa el teu comentari