La Falla Poble Vell aconsegueix el doblet i indultarà del foc als seus dos ninots

L’Espai Moret de la sala els Porxets va acollir ahir a la vesprada la inauguració de l’Exposició del Ninot i el lliurament dels premis als ninots més valorats per un jurat professional. Les falleres majors de Sueca, Alicia Falcó i Helena Mompó, van ser les encarregades de tallar la cinta inaugural junt a l’alcalde, Dimas Vázquez, i el president de la Junta Local Fallera, Bernardo Garrigós.  

A l’acte van assistir també la regidora de Festes, Gema Navarro, i una gran representació de la Corporació Municipal, així com les falleres Majors i presidents de totes les comissions de Sueca, El Perelló i Mareny de Barraquetes. 

La Falla Poble Vell del Perelló va aconseguir que els seus dos ninots, infantil i major, obra dels artistes Jorge Gil i Maurici Moreira, respectivament, siguen els indultats este any del foc i, per tant, entren a formar part del Museu Faller de la ciutat. 

La resta de premis es va repartir de la següent manera:

  • En la categoria de ninot infantil: 2n premi per a la Falla Ronda del País Valencià, de l’artista Pascual Montes; 3r. premi per a la Falla Che Collons, dels artistes Kevin, Joshua i amics; i 4t. premi per a la Falla Verge de Sales, de l’artista Joan Martí.
  • En la categoria de ninot major: 2n premi per a la Falla Verge de Sales, de l’artista Paski Roda; 3r. Premi per a la Falla El Mercat, de l’artista Francisco Vizcaíno; i 4t. premi per a la Falla Bernat Aliño, de l’artista Filiberto Pons. 

Enguany, com ja va ocórrer en les Falles de 2019, la Fundació SASM de Sueca muntarà una falla a l’estil tradicional de l’estoreta velleta en la plaça de l’Ajuntament perquè les falleres majors de Sueca li donen foc el dia de la Cremà. Esta falla també està representada en l’exposició amb un ninot molt particiular. La mostra podrà ser visitada fins a l’1 de març.

Comenta la notícia