La Fira Modernista de Carcaixent ja té cartell anunciador

És una adaptació d’una il•lustració de l’any 1900, obra de Francisco Povo Peiró.

CARTELL DEFINITI FIRALa Fira Modernista que organitza l’Ajuntament de Carcaixent i que tindrà lloc el cap de setmana del 10 al 12 de juny ja té cartell anunciador. La Fira, amb vocació de continuïtat, forma part de la programació per a commemorar els 100 anys del nomenament de Carcaixent com a ciutat i pretén recrear l’ambient al voltant de l’any 1916.

La idea és commemorar esta efemèride i donar a conèixer a veïns i visitants el ric patrimoni local que es va consolidar amb l’esplendor del conreu taronger, durant el primer terç del segle XX. Així, a la fira trobarem artesans, mostres gastronòmiques, visites a edificis patrimonials, rutes pels horts monumentals, recreacions històriques, concursos, concerts i altres activitats que posaran en valor tots els elements modernistes que té Carcaixent.

Tot el conjunt d’activitats programades estan organitzant-se coordinant diferents departaments de l’Ajuntament de Carcaixent amb la col·laboració desinteressada d’associacions i altres col·lectius locals. A més compten amb el suport de diverses institucions i empreses que aposten pel patrimoni valencià. Dins d’eixa línia de col·laboracions amb les associacions locals, l’associació Carcaixent M’agrada ha participat amb el disseny del cartell que anunciarà la fira.

El cartell és una versió de la portada per a l’edició de la novel·la Entre naranjos de Blasco Ibáñez que va publicar l’editorial Prometeo l’any 1900, dibuixada per l’il·lustrador Francisco Povo Peiró. De l’adaptació s’ha encarregat el dissenyador gràfic i membre de Carcaixent M’agrada Pau Àlvarez, amb la col·laboració i autorització dels descendents del pintor.

Tal i com ha explicat l’autor, l’adaptació d’eixa portada respecta l’esperit i la composició de l’original, tot i que substituint l’hort del dibuix Francisco Povo, pel Magatzem de Ribera, una de les joies monumentals vinculades al conreu de la taronja. En paraules de Pau Àlvarez és tracta d’una il·lustració que emmarca perfectament el moment que vol reviure la Fira Modernista posant en relleu elements molt importants i significatius per a Carcaixent. El cartell s’utilitzarà en diferents formats publicitaris.

Francisco Povo Peiró va nàixer a València l’any 1880 i va morir el 1960. Va ser un artista polifacètic: escenògraf, cartellista, il·lustrador, pintor de cavallet i també de ventalls. Va viure i treballar a París on va entrar en contacte amb els cercles artístics del moment. Col·laborà amb les revistes El cuento del Dumenche, Impresiones, Letras y Figuras… i va ser un dels il·lustradors que va treballar per a l’editorial Prometeo, fundada per Blasco Ibáñez.

 

 

Deixa el teu comentari