La Generalitat destina 89 milions d’euros per a la campanya d’extinció d’incendis forestals d’aquest estiu

El Pla d’Incendis Forestals comptarà amb un dispositiu de 1.000 efectius de diferents organismes coordinats per la Avsre

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha presentat aquest dimarts el Pla de lluita contra incendis forestals previst per a aquest estiu 2021, que comptarà amb un pressupost de 89 milions d’euros i que suposa un increment d’un 10% respecte a l’any passat. 

Una part important de l’augment pressupostari es destinarà enguany, a través de la Societat Valenciana de Gestió Integral dels Serveis d’Emergències (SGISE), a impulsar un Pla de Millora d’Infraestructures en les bases de les unitats de bombers i bomberes forestals de la Generalitat, a més de inversions en transport i sistemes d’informació i comunicació i per a la re-novació d’uniformes i nous epis adaptats a les diferents emergències.

Aquest dispositiu està integrat per 56 unitats de bombers forestals de la Generalitat (280 bombers i bomberes), 45 autobombes, 9 helicòpters (2 de coordinació i 7 d’extinció), 9 avions (7 de càrrega en terra i 2 amfibis).

A aquests se sumen els mitjans de prevenció de la Conselleria d’Agricultura i Transició Ecològica i els efectius dels tres consorcis provincials de bombers, les brigades de la Diputació de València, personal de la UME, Guàrdia Civil i policies locals dels diferents ajuntaments, així com la Policia de la Generalitat.

Bravo ha apel·lat a la responsabilitat i col·laboració ciutadana per a evitar els incendis i també perquè s’utilitze el telèfon d’emergències 112, davant qualsevol sospita de foc.

En 2020 en el 112 Comunitat Valenciana les telefonades relacionades amb incendis de vegetació van ser en total 5.029 i el servei de bombers i bomberes forestale de la Generalitat va intervindre en 1.114 d’aquests incendis. També es van realitzar 552 vols d’extinció per part d’avions i d’helicòpters de la Generalitat; i 314 vols preventius de vigilància.

Deixa el teu comentari