La Generalitat destinarà 500.000 euros perquè els ajuntaments de la Vega Baixa contracten tècnics que elaboren els seus plans d’emergències

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que aquest dijous 30 de juliol es publicarà un programa dotat amb mig milió d’euros “perquè els 27 municipis de la Vega Baixa contracten un tècnic per a elaborar el seu pla d’emergències” enfront del risc d’inundacions.

“Per a això, -ha continuat Ximo Puig-, es facilitarà la contractació de persones especialistes que ajuden els ajuntaments a posar en marxa aquests plans i que els implementen posteriorment. Es tracta de tindre tots els instruments de prevenció i facilitar l’ocupació”.

El cap de l’Executiu autonòmic, que ha visitat la localitat de Los Montesinos amb motiu del 30 aniversari de la segregació del municipi, ha indicat que aquesta efemèride posa en relleu “el que significa la institucionalitat d’un poble que sempre ha tingut la seua identitat”.

Segons el president, Los Montesinos representa valors com el “coratge, la tenacitat, l’esforç, la capacitat d’unió i de mirar cap avant junts”, gràcies als quals “ha aconseguit ser un poble amb ajuntament”, i “a través d’aqueixa identitat” ser “motor de progrés i benestar” i disposar de serveis públics de qualitat.

En aquest sentit, Puig ha ressaltat la transformació que ha experimentat Los Montesinos en els últims anys perquè, segons ha afirmat, “hui és un poble de serveis, que ha crescut d’una manera espectacular, però que té un estat de benestar potent, amb una educació de qualitat i un sistema social fort”.

Deixa el teu comentari