La Generalitat estudia un nou procediment que agilite la incorporació de policies locals davant la imminent jubilació d’agents al gener

La Generalitat, a través de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, estudia un nou procediment que agilite la incorporació de nous policies locals als ajuntaments valencians davant la imminent jubilació anticipada d’agents, prevista per al 2 de gener.

Aquest nou procediment, que s’incorporaria en el decret que centralitza els processos de selecció de la policia local, ha sigut proposat pels sindicats en el transcurs d’una reunió conjunta del Gabinet Tècnic i de la Comissió de Coordinació de Policies Locals de la Comunitat Valenciana, presidida pel director de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel.

Ángel ha afirmat que, amb aquest nou procediment, “se centralitzarien els processos de selecció de tots els ajuntaments que delegarien competències en l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències per a, d’aquesta manera, agilitar els tràmits en una fórmula a la qual ja han recorregut altres comunitats, com la Basca i la Gallega”

José María Ángel ha explicat que es tractaria d’una convocatòria única l’objectiu de la qual seria cobrir les places que deixen els policies jubilats anticipadament el 2 de gener de 2019. També s’estudiarà reduir les proves.

José María Ángel ha tornat a constrényer als Ajuntaments de la Comunitat Valenciana al fet que acceleren i impulsen les seues ofertes d’ocupació pública “davant la imminent jubilació dels agents de la policia local”. Ángel ha insistit en la necessitat que els consistoris acceleren l’oferta d’ocupació pública perquè, una vegada oferides, puguen fer ús d’aquest nou procediment que els oferirà en breu la Generalitat.

El Consell ja està tramitant la normativa que permetrà les proves unificades dels processos de selecció de la policia local en l’Institut Valencià de Seguretat Pública (Ivaspe) per a facilitar els tràmits als ajuntaments, únics competents en matèria de seguretat local, perquè cobrisquen les places vacants al més prompte possible.

Deixa el teu comentari