La Generalitat ha presentat les actuacions a València del Pla d’Eficiència Energètica de les seus judicials dotat de 18,2 milions d’euros

La Generalitat aposta per l’energia verda en la lluita contra el canvi climàtic.

Per aquest motiu s’ha donat a conéixer, dins d’ El Pla d’Eficiència Energètica de les seus judicials, les noves plaques d’energia fotovoltaica instal·lades en el terrat de la Ciutat de la Justícia de València.

El Pla d’Eficiència Energètica de les seus judicials preveu la inversió de més de 18,2 milions d’euros amb 92 actuacions en 41 seus judicials. La primera de les seus judicials on s’ha posat en marxa és la Ciutat de la Justícia de València però es durà a terme pròximament a les Ciutats de la Justícia d’Alacant i de Castelló, i en altres 14 seus judicials de la Comunitat Valenciana, en 2022.

S’han instal·lat de 1.605 panells fotovoltaics en la coberta de l’edifici de la Ciutat de la Justícia de València, assegurant que permetrà un estalvi del 15 per cent de la factura elèctrica, l’equivalent al consum energètic d’un poble de 1.400 habitants. 

El major complex judicial de la Comunitat Valenciana reduirà la seua petjada de carboni en 452 tones de CO₂ a l’any, és a dir, la qual cosa absorbeixen 1.500 arbres adults.

El Pla d’Eficiència Energètica de les seus judicials es divideix en dues fases (2020-2021 i 2021-2023) de manera que quan aquest conclòs, el 70 per cent de les dependències jurisdiccionals de la Comunitat Valenciana ja construïdes seran sostenibles energèticament. 

En la primera fase del pla s’estan invertint 10,5 milions d’euros en 29 edificis. Les actuacions consisteixen en substitució d’il·luminació, millores en els sistemes de climatització o instal·lació de panells fotovoltaics. En aquest sentit s’han projectat o dut a terme 4 intervencions a la província de Castelló (en la capital, Segorbe, Vinaròs i Nules); 13 en la de València (la Ciutat de la Justícia, Carlet, Catarroja, Massamagrell, Montcada, Paterna, Picassent, Quart de Poblet, Requena, Sueca, Torrent i Xàtiva) i altres 11 en els partits judicials del sud (Orihuela, Torrevieja, Dénia, Alcoi, Alacant, Benidorm, Elda, Elx, Novelda, Ibi i Sant Vicent del Raspeig). 

En la segona fase es destinaran 7,7 milions d’euros per a actuar en un total de 28 seus judicials en els mateixos termes. La dotació pressupostària per a dur a terme totes aquestes actuacions prové del programa Jessica i dels Fons Feder de la Unió Europea. 

A tot això cal afegir que els 9 palaus de Justícia de nova planta que s’estan projectant o construint ara mateix a Gandia, Torrent, Llíria, Alzira, Sagunt, Ontinyent, Orihuela, Villena i la Ciutat de la Justícia d’Alacant que han sigut dissenyats amb criteris d’arquitectura bioclimàtica i eficiència energètica.

Deixa el teu comentari