La Generalitat presenta el ‘Catàleg de Vestigis de la Guerra Civil i la Dictadura’ que inclou 575 elements pendents de retirar

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha presentat el ‘Catàleg de Vestigis de la Guerra Civil i la Dictadura’ i ha destacat que l’objectiu d’este registre viu és aconseguir un territori lliure de vestigis que encara perviuen després de més de quaranta anys de la fi de la dictadura franquista, en un acte en el qual també ha participat el director general de Qualitat Democràtica, Iñaki Pérez Rico.


Per a Pérez Garijo, el catàleg de vestigis vol democratitzar els espais públics del nostre territori com a forma de reparació de les víctimes del franquisme i de recuperació de la memòria democràtica, un factor imprescindible de la convivència a la Comunitat.

Este cens, elaborat per una Comissió Tècnica de Coordinació adscrita a la Conselleria de Qualitat Democràtica, recull un total de 1.042 vestigis de la Guerra Civil i la Dictadura. 

Per a la retirada voluntària han d’actuar els ajuntaments en un primer moment. En cas de no fer-ho, la Generalitat iniciarà un procediment de manera subsidiària amb aquesta finalitat.

Deixa el teu comentari