La Generalitat presenta el Pla de Millora de Freqüències de Metrovalencia amb una inversió de 235 milions d’euros

L’ampliació del bucle del Marítim permetrà que la freqüència en el Cabanyal-Canyamelar passe de 20 minutos a 7 minuts i mig 

La freqüència de trens entre l’Eliana i Paterna passarà de 30 a 12 minuts i entre Torrent i Paterna es disminuiran els temps d’espera 18 minuts

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha presentat el Pla de Millora de Freqüències de la xarxa de Metrovalencia previst per als pròxims anys, que comptarà amb una inversió de 235 milions d’euros. 

Arcadi ha explicat que “amb aquest programa de millores es disminuiran els temps de pas de circulació en tots els trams de la xarxa, donant resposta a demandes històriques de les persones usuàries de Metrovalencia”. 

El nou pla s’ha presentat aquest matí de manera telemàtica, a través de Twitch, als 37 municipis i ciutats per les quals circula la xarxa de metro i tramvia a València i a les persones usuàries que han pogut connectar-se en directe. 

Per a fer possible aquesta millora sobre l’actual oferta de transport de la xarxa de metro i tramvia, es destinaran més de 235 milions d’euros a noves actuacions tècniques i incorporació de nous tramvies. 

De la quantitat anunciada, més de 90 milions d’euros s’invertiran en les línies de metro per a desdoblegar trams de via única; augmentar els punts de fuita i encreuament en diferents trams en superfície; suprimir passos a nivell, i modernitzar enclavaments i sistemes de protecció de trens. 

La inversió en la xarxa tramviària ascendeix a més de 127 milions d’euros i comprén l’adquisició de noves unitats; l’ampliació del bucle de la zona del Cabanyal-Canyamelar; la prolongació de les andanes actuals; la instal·lació de noves fuites i enclavaments; i la modernització dels sistemes de protecció i control de tramvies. 

El conjunt d’actuacions anunciades permetran reduir considerablement les freqüències de pas, en diferent mesura, en la totalitat de la xarxa en superfície, per la qual cosa lògicament també es reduiran de manera considerable els temps d’espera en el tram subterrani de Metrovalencia. 

En alguns trams, com l’Eliana-Entroncament, s’aconseguirà una important reducció dels temps de pas, en fixar una nova freqüència de 12 minuts. La freqüència actual en aquesta zona era de 30 minuts de Paterna a l’Eliana i de 15 minuts d’Entroncament a Paterna. Així mateix, en el tram entre Torrent i Picassent es reduiran els temps d’espera a 18 minuts, per la qual cosa es permetrà donar un millor servei a les persones residents i que treballen en la zona.

Una de les principals actuacions previstes en la xarxa tramviària per a fer possible aquest nou pla de freqüències és l’ampliació en el bucle de la zona del Marítim de les Línies 4 i 6 de Metrovalencia, a fi de millorar el servei d’aquest mitjà de transport a la ciutat de València. 

D’aquesta manera, es modificaria el recorregut dels tramvies per la zona marítima per a millorar les freqüències de la connexió dels barris de Orriols, Malva-rosa i el Cabanyal/Canyamelar amb el traçat de metre, a partir de l’estació de Marítim-Serradora. Amb aquesta millora, la freqüència de pas mitjana prevista serà d’aproximadament 7,5 minuts, enfront dels 10 o 20 minutos actuals, depenent del punt d’origen i destinació.

Deixa el teu comentari