La Generalitat Valenciana fa una inversió de 850.000 euros per a reactivar el sector cultural valencià després de la pandèmia

Es tracta de fons destinats a la creació de programes televisius per a la promoció cultural

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha buscat noves fórmules per a fer més ferm l’acompanyament i reactivació del sector cultural valencià amb una dotació de 850.000 euros més per a la creació de programes televisius relacionats amb la promoció cultural, especialment de les arts escèniques, la música, les arts visuals i el cinema.

El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha explicitat que amb aquests fons es generaran programes televisius que potencien les manifestacions culturals valencianes i d’aquesta manera s’afavorirà directament a les productores audiovisuals valencianes per al seu disseny i creació. També impulsarà a la resta de sectors culturals perquè suposarà la seua implicació per a desenvolupar els continguts culturals dels programes que es generen.

Aquesta mesura se suma a les altres que ha anat establint des de la Conselleria de Cultura de la Generalitat a través del pla ‘reaCtivem. I és que, la pandèmia ha provocat la cancel·lació de molts espectacles i activitats culturals i la disminució d’assistència de públic a les projeccions, exhibicions i representacions culturals.

La iniciativa es tramitarà mitjançant l’Institut Valencià de Cultura i la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació. Aquesta última, adquirirà produccions audiovisuals de contingut cultural relacionat amb les competències de l’Institut Valencià de Cultura, que posteriorment hauran de difondre’s a través de la cadena de televisió À Punt. Una mesura que se suma a les convocatòries d’ajudes al sector audiovisual valencià.

El nostre territori disposa d’una important xarxa d’empreses valencianes que gestionen 50 cinemes, amb un total de 200 pantalles. Les empreses que s’han presentat a les ajudes rebran una dotació econòmica per cada pantalla que gestionen. A més, aquestes ajudes també fomentaran un augment de la presència de pel·lícules valencianes en les sales comercials.

Deixa el teu comentari