La investigadora Cristina Escrivá i l’Ajuntament de Paiporta publiquen “Dones plenes de somnis”

Paiporta també disposa de la mostra de cartells de la II República

“Dones plenes de somnis” és el resultat de la tasca d’investigació que l’autora, Cristina Escrivá, ha realitzat sobre el grup femení de la residència d’estudiants situat a Paiporta durant els anys de la Guerra Civil, des de 1936 fins al 1939.

Uns anys convulsos i, a la volta, il·lusionant per a este grup de dones que, davant tots els obstacles als quals s’enfrontaven diàriament, decidiren iniciar este camí per a marcar un punt clau en la història de la dona a la societat.

Este llibre posa de relleu la importància del seu paper pioner en l’educació en igualtat i l’empoderament de les dones a la societat. Uns avanços que van quedar truncats després per la victòria del franquisme.

En aquesta investigació, la investigadora també identifica a les alumnes i professores del grup femení amb testimonis reals d’algunes de les protagonistes.

Paral·lel a esta publicació, l’Ajuntament de Paiporta disposa de l’exposició “L’Estètica republicana en València”, una mostra dels cartells de la Segona República a la ciutat que van des de 1931 fins a 1939.

Esta mostra es troba al Museu de Rajoleria del municipi i estarà oberta fins al pròxim 30 d’abril.

Deixa el teu comentari