La línia d’ajudes Parèntesis per als autònoms i microempreses més afectats per les restriccions de la COVID-19 estarà dotada amb 160 milions d’euros

El president de la Generalitat ha reunit la taula institucional, amb els alcaldes de València, Alacant i Elx, l’alcaldessa de Castelló, els presidents de les tres diputacions provincials i de la FVMP, en la qual s’ha acordat la línia d’ajudes

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que la línia d’ajudes Parèntesis, destinada a autònoms i microempreses dels sectors més afectats per les restriccions necessàries per a fer front a la pandèmia de COVID-19, estarà dotada amb 160 milions d’euros. 

Així ho ha manifestat el cap del Consell després de presidir la reunió de la taula institucional integrada pels alcaldes de València, Alacant i Elx, l’alcaldessa de Castelló, els responsables de les tres diputacions provincials i el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, en la qual han sigut acordades les noves ajudes econòmiques. 

El president ha assenyalat que la línia d’ajudes Parèntesis té com a objectiu ajudar els sectors més afectats a superar aquest parèntesi d’activitat.

Consistiran en una ajuda directa de 2.000 euros per cada autònom o microempresa dels sectors més afectats, que s’incrementarà en 200 euros addicionals per empleat al seu càrrec. Així mateix ha assegurat que la quantia que rebrà cada beneficiari podran arribar a un màxim de 10.000 euros. 

A més, ha destacat que aniran destinades a cobrir despeses corrents de l’activitat empresarial des d’abril de 2020, és a dir des de l’inici de la pandèmia. 

Tal com ha explicat el cap del Consell, s’estima que dels 160 milions, els sectors d’Alacant reben 65,3 milions d’euros; els de Castelló, 18,6 milions, i els de València, 76 milions. 

A més es preveu que el nombre aproximat de beneficiaris serà de 45.000 autònoms i 23.000 empreses, amb 136.000 treballadors vinculats. 

Deixa el teu comentari