La nova brigada de desbrossament del Consell Agrari de València arreplega i retira 10 tones de restes vegetal

Alejandro Ramon ha destacat la utilitat d’esta brigada que s’encarrega de desbrossar camins rurals i espais agrícoles perquè es puguen treballar en condicions òptimes

La nova brigada de desbrossament contractada pel Consell Agrari Municipal ha arreplegat i retirat en els darrers mesos fins a 10 tones de restes vegetals. El regidor d’Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta, Alejandro Ramon, ha destacat “el gran treball i la utilitat d’esta brigada per mantindre, desbrossar i netejar els camins rurals i els espais agrícoles i permetre unes condicions òptimes per treballar-los”. 

Com és conegut, des de fa uns mesos la nova brigada està operativa per poder abordar unes tasques que no podia assumir el personal del Consell Agrari Municipal i que es consideren fonamentals per poder mantindre en les condicions adequades tant els espais de producció agrícola com els camins rurals. En este sentit, Ramon ha ressaltat l’atenció específica que requerixen i tenen estos espais, molts d’ells en pobles de València.

El regidor ha recordat que la nova brigada, contractada per a dos anys a partir de la seua posada en marxa en setembre per un import total de 161.540,26 euros, vetlarà pel manteniment en un estat de conservació adequat de tot el terme municipal evitant la propagació d’incendis i plagues posant el focus en unes tasques ja encetades anteriorment pel Consell Agrari de manteniment en condicions de salubritat, seguretat i neteja dels terrenys públics, marges de camins o vies, parcel·les municipals i altres espais públics lliures no enjardinats. A més, a banda de les tasques de neteja i desbrossament es contempla la gestió dels residus generats en eixos treballs, amb una recollida selectiva i la gestió a través de gestors autoritzats.

D’altra banda, ha destacat la importància del treball d’esta brigada per combatre l’abandonament de residus plàstics en camins, espais agrícoles i séquies, amb el perill que comporten per a la flora i la fauna autòctones si, per exemple, arriben a la mar o a rius. En este sentit ha posat en valor l’arreplegada i retirada de vora 175 quilos d’envasos i residus plàstics.

Deixa el teu comentari