La Plaça de l’Ajuntament de Sueca s’ompli de gom a gom en el Concert en honor al Crist de l’Hospitalet

Més de 1000 persones van gaudir de l’espectacle Botifarra a Banda de la mà del cantaor Pep Gimeno “Botifarra” i l’Ateneu Musical de Sueca

Sueca, 02/09/2016 Les Festes Majors de Sueca han arrancat oficialment este dijous. Un botifarra21147dels actes de la primera jornada ha estat el tradicional Concert del Santíssim Crist de l’Hospitalet, una cita que s’ha celebrat normalment al Centre Cultural Bernat i Baldoví i que enguany ha estrenat escenari al carrer, a un lloc tan emblemàtic com la Plaça de l’Ajuntament de Sueca, que va lluir plena, malgrat que l’espectacle va haver de reprogramar-se i avançar-se en horari per motius aliens al consistori.

La Societat Ateneu Musical de Sueca va estar l’encarregada d’acompanyar al cantaor de Xàtiva en esta cita. La carismàtica veu de l’artista va estar acompanyada també, com sempre, per la seua rondalla. A ritme dels acords de la bandurria i el llaüt, però també del so dels instruments que caracteritzen la música de banda, “Botifarra” va delectar tots els assistents amb algunes de les jotes més populars del patrimoni de la música tradicional valenciana, romanços i cants de batre. Entre moltes d’altres, van sonar algunes tan populars com El dotze i u, la Malaguenya de Barxeta o el Casamiento de Maria la Chapa.

Els cants, les anècdotes i els acudits de “Botifarra” van arrencar els repetits riures del públic que es va alçar en peu en més d’una ocasió per aplaudir l’artista i la banda local.
L’espectacle, carregat d’humor i bona música, va encisar els espectadors que van estar testimonis de la rica tradició de les comarques valencianes. Pep Gimeno ha estat investigant durant molt de temps les històries i les cançons de molts pobles valencians i és així com ha resultat dipositari d’una part important de la cultura oral de tots els valencians, una cultura que pregona a cada poble que visita.

El regidor de Festes, Pau Roselló, ha volgut agrair la massiva resposta del públic a este primer acte oficial de les Festes Majors de Sueca. “Vore la Plaça de l’Ajuntament plena de gom a gom ens ompli d’alegria. Això significa una gran mostra de suport i reconeixement a la nostra música i al treball de les nostres bandes” ha conclòs el titular de Festes.

Deixa el teu comentari