La Pobla Llarga aconsegueix rebaixar al 50% el pagament anual als bancs

L’Ajuntament de la Pobla Llarga anava a pagar a partir de 2021 més de 600.000€ als bancs, pels préstecs i deutes que l’entitat té amb ells. Després de molts anys de lluita, l’equip de govern ha aconseguit aprovar unes mesures que permeten la unió dels dos préstecs ICO que té. Aquestes condicions eren impagables per a un Ajuntament com el de la Pobla Llarga i suposaven la mort del poble.

Ara, s’ha aconseguit rebaixar els interessos que es pagaven als bancs, passant del 1.311% al 1.244% i a banda l’entitat disposarà de dos anys més de carència. Per altra banda, també s’ha augmentat el termini d’amortització a 10 anys més, és a dir, fins el 31 de juny de 2037. Com a conseqüència de l’augment del període de temps que es disposarà per a pagar i de la baixada d’interessos, es pagaran uns 300.000€ anuals dels 600.000€ que s’exigia a l’inici de la legislatura de 2015 i permetrà a l’Ajuntament pagar sense problemes i anar reduint a poc a poc el nostre deute.

“La Pobla Llarga té situació econòmica difícil, que de vegades obliga a l’equip de govern a adoptar mesures que no són les que voldríem. Els préstecs, els deutes i diverses sentències desconegudes per a nosaltres quan accedirem al govern en 2015, van fer que les poblatanes i els poblatans passaren per moments durs en l’anterior legislatura” comenta Neus Garrigues, Alcaldessa de la Pobla Llarga “amb l’aprovació a aquestes mesures, aconseguim no sols reduir l’interès dels crèdits, sinó que a més, al allargar el termini d’amortització és redueix la quota i això es veurà repercutit en millor serveis per a la localitat. En tot moment la nostra intenció es pagar el deute i així seguirem fent-ho al llarg d’aquesta legislatura, però que la Pobla Llarga no siga un poble mort”.

Deixa el teu comentari