La Pobla Llarga aconsegueix un retrat per a la seua col·lecció museística de D.Juan Bautista Esplugues Palavicino i Vergadá, senyor de la Pobla Llarga.

L’Ajuntament de la Pobla Llarga, amb l’objectiu d’ampliar el seu patrimoni cultural i històric que compon la col·lecció museística de la localitat, ha adquirit un Retrat de D. Juan Bautista Esplugues Palavicino i Vergadá, amb uniforme de maestrant de València. Es tracta d’un oli sobre tela de 96 x 70cm de 1770-1771 aproximadament i de pintor desconegut. 

Vicent Guerola, professor de la Universitat Politècnica de València i membre del departament de conservació i restauració de bens culturals, ha sigut qui s’ha encarregat de realitzar totes les gestions pertinents per a que l’Ajuntament el puga adquirir el retrat. 

La pintura representa un retrat del senyor de la Pobla Llarga que va arribar a ostentar el títol nobiliari del varó de Fignestrani i va ser senyor dels llocs de Mauella en l’horta nord de València i de la coneguda aleshores com la Universitat de la Pobla Llarga. Dita pintura, es presenta en un bon estat de conservació ja què pareix que ha sigut sotmesa a un procés integral d’intervenció, principalment en allò referent a la neteja d’estractes antics de vernís que fan que els detalls de la pintura puguen ser observats encara, a pesar de l’antiguitat de l’obra. 

“Quan Vicent Guerola ens va avisarde la venda del quadre, a través de Norbert Blasco historiador que tracta temes relacionats amb la Pobla Llarga, des del primer moment li vam mostrar el nostre interès per adquirir. La tasca de Vicent ha sigut fonamental i a ell cal agrair-li haver aconseguit el retrat finalment per a la nostra col·lecció” confirma l’Alcaldessa de la Pobla Llarga. “Posar en marxa la col·lecció museística de la Pobla Llarga fou una de les prioritats de l’anterior legislatura, i continuar amb aquesta tasca, ampliant el patrimoni, i donar-li vida serà una de les d’aquesta. Amb aquest quadre completem una part important de la història de la Pobla Llarga” afirma Garrigues.

Comenta la notícia