LA POLICIA D’ALZIRA REALITZA UNA CAMPANYA DE CONSCIENCIACIÓ DE L’ÚS DEL CINTURÓ I DELS SISTEMES DE RETENCIÓ INFANTIL.

IMG_4992 Durant la passada setmana, del 7 al 13 de setembre, la Policia Local d’Alzira ha posat en marxa una campanya intensiva de vigilància de l’ús del cinturó de seguretat i dels sistemes de retenció infantil en les vies urbanes. Com és habitual, la campanya es coordina a nivell nacional amb la Direcció General de Trànsit.

La dita campanya es realitza a fi de conscienciar els usuaris de vehicles de la importància de la utilització dels sistemes de retenció per a la seua pròpia integritat física. Encara que no impedixen que ocórreguen accidents, juguen un paper molt important en la gravetat de les possibles ferides patides.

Segons la DGT, durant l’any 2014, en via urbana el 30% dels morts per accident de circulació no utilitzaven el cinturó de seguretat. Respecte els ferits hospitalitzats, no el van utilitzar el 17%.

L’ús del cinturó de seguretat circulant en nucli urbà, a més d’obligatori, és de vital importància per als usuaris de vehicles, tant conductors com passatgers. Si es porta posat en ciutat reduïx fins a cinc vegades la possibilitat de resultar ferit greu o mort en un accident.

És necessari recordar que l’ús del coixí de seguretat sense el cinturó de seguretat és ineficaç. Ambdós sistemes estan pensats per a funcionar de forma complementària.

En el cas dels menors, s’ha prestat especial interés que utilitzen correctament els sistemes de retenció infantil, en una setmana en què els escolars comencen un nou curs i molts d’ells són traslladats en vehicle al col·legi.

Els agents de la Policia Local, per a garantir la seguretat dels menors, estan legalment habilitats per a immobilitzar els vehicles que no complisquen les mesures de seguretat establides.

A partir del pròxim 1 d’octubre, a més que els menors d’estatura igual o inferior a 1,35 m han d’utilitzar un sistema de retenció homologat i adaptat a la seua talla i pes, hauran de situar-se en els seients posteriors.

Excepcionalment, quan no es disposen de seients posteriors o estiguen completament ocupats per menors de les mateixes característiques, es podran ocupar els seients davanters però desconnectant el coixí de seguretat frontal en cas d’utilitzar un sistema de retenció orientat cap arrere.

Finalment, les dades numèriques de la campanya, amb un total de 2025 vehicles inspeccionats, oferixen un 4,45% de no utilització dels sistemes de retenció. Pel que fa específicament als sistemes de retenció infantil el percentatge d’infraccions reflectix un 7,76%.

Deixa el teu comentari