La Policia de la Generalitat deté a 28 persones en 110 inspeccions durant la segona campanya de prevenció de robatoris i ocupació il·legal en el camp

El Grup de Resposta identifica a 75 treballadors sense contracte i detecta tres empreses agrícoles il·legals en la segona campanya, desenvolupada entre els mesos de gener i febrer

El Grup de Resposta de la Policia de la Generalitat ha detingut a 28 persones i investiga a altres 14 per la seua presumpta implicació en els delictes d’associació il·legal, falsificació de documents i apropiació indeguda de 70 tones de taronges i 19 de garrofes.

En el marc de la segona campanya de prevenció de robatoris en el camp i detecció d’ocupació il·legal, desenvolupada entre els mesos de gener i febrer, també s’han detectat tres empreses il·legals. S’ha descobert a 75 persones que treballen sense contracte i s’han alçat sis actes per qüestions relacionades amb les drogues i armes.

Fruit d’aquest dispositiu especial, la Policia de la Generalitat ha controlat més de 500 tones de productes agrícoles (cítrics, caquis, carxofes, creïlles) en 110 inspeccions a magatzems i explotacions de 21 poblacions valencianes. En total s’han identificat 107 vehicles i a 897 persones.

El principal objectiu de les inspeccions en magatzems i explotacions hortofructícoles ha sigut la detecció de persones que treballaven sense contracte i el compliment, per part de l’empresariat, de les condicions laborals d’aquells treballadors i treballadores que sí que disposaven de contracte.

L’altre focus d’actuació ha sigut el control de la procedència dels productes del camp. S’han realitzat intenses comprovacions de la traçabilitat a diferents nivells.

En primer lloc, controlant que els transportistes posseïren el document d’acompanyament de traçabilitat agrícola (DATA) i, en segon, cerciorant-se que la seua distribució en magatzems i fins i tot en fruiteries anaren correctes i legals.

Aquest operatiu contra l’economia submergida s’ha realitzat amb la col·laboració estreta de diversos organismes implicats en la lluita contra el frau.

Així, s’han articulat grups mixtos d’actuació en els quals ha participat el servei d’inspecció d’Ocupació i Seguretat Social, així com agents de la Guàrdia Civil amb els seus equips ROCA, la Policia Nacional i diverses Policies Locals.

Deixa el teu comentari