La Policia Local de Burjassot continua amb les classes d’educació vial i de protecció animal

Dies d’intensa activitat els que estan vivint els agents de la Policia Local de Burjassot encarregats de realitzar les classes d’educació vial, impartides per la Unitat de Barris, i de conscienciació quant a la tinença d’animals de companyia.

Els agents han estat en el CEIP Sant Joan de Ribera i La Nativitat on han impartit les classes posant l’accent principalment, en aquestes primeres xarrades, no solament en l’obligatorietat de l’ús del cinturó de seguretat en el cotxe o del no ús de dispositius mòbils al volant sinó que, també, han remarcat la importància que els patones paren esment, en els seus desplaçaments, als passos de zebra, als semàfors o a les indicacions dels propis agents que regulen el tràfic, deixant guardat el telèfon mòbil ja que és motiu de distraccions.

Així mateix, la responsable de la Unitat de Protecció Animal (UPAN) de la Policia Local, també ha iniciat les xarrades de conscienciació quant a la tinença d’animals de companyia. En aquest cas, el centre que s’ha visitat aquests dies ha sigut el Col·legi Juan XXIII, impartint la xarrada als i les alumnes de cambra de primària. La responsable de Protecció Animal els va explicar les normes bàsiques a tenir en compte quan es té un animal a casa, que en el cas de gossos són: la seua identificació electrònica, portar-ho a passejar almenys tres vegades al dia, sempre amb corretja, netejar la via pública de deposicions i orines i no generar molèsties a la resta de veïns.

Així mateix, es va recalcar que tant l’abandó com el maltractament animal són delictes castigats per la Llei i, de cara a les festes nadalenques, es va recordar a l’alumnat que un animal no és un joguet, és una responsabilitat, per la qual cosa cal ser molt conscients del que es fa abans d’adoptar un.

Deixa el teu comentari