La Policia Local de Godella enceta campanyes i xarrades per fomentar la seguretat vial

La Policia Local de Godella ha dut a terme diverses iniciatives per promoure la seguretat vial al municipi. D’una banda, s’han realitzat campanyes de soroll per tractar de disminuir la contaminació acústica a distints punts del poble. I d’altra, s’ha efectuat una campanya de conscienciació, amb xarrades a distints centres escolars del municipi, per conscienciar els més joves sobre la conducta dels vianants, ciclistes i conductors.

Així ho ha explicat el regidor de Seguretat Ciutadana, Fernando Oliveros, que ha recordat que «la formació és un element clau per fomentar una convivència sense problemes entre les veïnes i veïns del nostre entorn, i especialment parant atenció en els xiquets i xiquetes, que seran els conductors del futur».

Precisament Oliveros ha visitat distints col·legis que, com el Sagrat Cor o l’EPLA, han rebut les xarrades per part dels agents Emilio Guijarro i Ángel Navarro. L’alumnat va escoltar de primera mà les normes, els consells i les maneres d’actuar com a vianants, i conegueren quines són les situacions perilloses que ens podem trobar pel carrer i les carreteres.

Pel que fa a les campanyes de control de la sonoritat dels vehicles, respon a una demanda veïnal, especialment a les zones amb major trànsit de cotxes i motos. Amb l’ajuda d’un sonòmetre, s’han realitzat verificacions dels decibels emesos i s’ha recordat als conductors que no es pot circular sense silenciador o amb un ineficaç, doncs es tracta d’una falta que podria ser motiu de denúncia. Després d’esta campanya, des de la Policia Local de Godella informen que el major número d’infraccions s’han registrat en conductors de ciclomotors i motocicletes d’entre 16 i 20 anys.

Este tipus de campanyes es sumen a les pròpies impulsades durant tot l’any des de la Direcció General de Trànsit i a les quals s’adhereix la Policia Local de Godella, amb una finalitat de conscienciar els conductors i afavorir la convivència amb la resta de la ciutadania.

Deixa el teu comentari