La Policia Nacional desarticula un grup de sis homes dedicat a desvalisar furgonetes de repartiment

 Els detinguts localitzaven una furgoneta de repartiment i la seguien fins que es detinguera per a realitzar un lliurament

 Utilitzaven un inhibidor per a inutilitzar els tancaments centralitzats

València 15-març-2020.- Agents de la Policia Nacional han detingut a València a sis homes, com a presumptes autors de pertinença a grup criminal i cinc delictes de robatori amb força. Els detinguts estaven especialitzats en el robatori de paqueteria de l’interior de furgonetes de repartiment usant inhibidors per a inutilitzar els tancaments centralitzats dels vehicles.

Les investigacions es van iniciar per part de la policia, en tindre coneixement del robatori de paqueteria de l’interior de furgonetes de repartiment, a diversos treballadors de diferents empreses, en polígons industrials als voltants de València, Paterna, Manises, Xirivella i Burjassot. En totes les ocasions els repartidors deixaven les furgonetes perfectament tancades quan desapareixia la mercaderia del seu interior.

Durant les investigacions van esbrinar que es tractava d’un grup organitzat a bord d’un o dos vehicles, els quals es desplaçaven a polígons industrials de diferents localitats, romanent allí fins a la localització d’alguna furgoneta de repartiment. Una vegada fixat el seu objectiu, la seguien fins que es detenia per a realitzar algun lliurament, moment que aprofitaven per a sostraure la paqueteria de l’interior. Els sospitosos actuaven, habitualment, entre les huit i les dotze del matí.

Seguint amb les investigacions i tenint en compte el fet que els repartidors tancaven perfectament les furgonetes, s’esbrine que els sospitosos anul·laven els comandaments centralitzats de les furgonetes utilitzant un inhibidor des del vehicle en el qual els seguien.

Durant el transcurs de la investigació es va identificar a dues dels integrants d’aquest grup, els quals són germans i que van ser detinguts el dia 20 de febrer com a presumptes autors de pertinença de grup criminal i cinc delictes de robatori amb força.

En la següent fase d’investigació es van localitzar als altres quatre integrants de l’organització que van ser detinguts el dijous.

Els detinguts, amb antecedents policials, han passat a disposició judicial.

Comenta la notícia