La Policia Nacional deté a un ex emprat de la Federació Valenciana de Futbol per sostraure dades d’àrbitres

Una vegada que va deixar de treballar per a la Federació hauria manipulat els comptes bancaris en les quals els àrbitres cobraven els seus honoraris

S’hauria valgut dels coneixements informàtic adquirits per a perpetrar els fets i posteriorment adquirir material electrònic que venia

Agents de la Policia Nacional han detingut a València a un home de 41 anys, d’origen espanyol, com a presumpte autor d’un delicte de danys en el sistema informàtic i base de dades de la Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana, així com pels delictes d’estafa i usurpació de l’estat civil.

El sospitós havia estat empleat en aquesta federació esportiva i, després de ser destituït, s’hauria aprofitat dels coneixements adquirits en aqueix treball per a sostraure dades d’identitat i bancaris dels àrbitres federats i, posteriorment, cometre estafes en diferents comerços.

Les investigacions es van iniciar després de la recepció de diverses denúncies de particulars en les quals posaven en coneixement de la Policia Nacional la contractació de targetes bancàries al seu nom, així com càrrecs fraudulents en els seus comptes.

82 comptes bancaris manipulats

Els agents van comprovar que en els fets denunciats el modus operandi era el mateix i van esbrinar que totes les víctimes tenien algun vincle amb la Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana. D’altra banda, la Federació denunciava la manipulació de 82 dels comptes bancaris en les quals els àrbitres cobraven els seus honoraris.

En el transcurs de les investigacions els policies a través dels accessos a les bases de dades i compres realitzades van esbrinar, només un mes després de produir-se els fets, que el sospitós poguera ser un antic empleat de la Federació amb coneixement del sistema informàtic, que després de cessar en el seu lloc de treball va aprofitar per a modificar dades de comptes bancaris, a més de capturar dades d’identitat i bancaris dels afectats, per a emprar-los a adquirir material electrònic mitjançant estafa en comerç que posteriorment vendria fora dels llits legals.

El detingut, amb un antecedent policial, ha sigut posat en llibertat després de ser sentit en declaració, advertint-li de la seua obligació de comparéixer davant l’autoritat judicial quan fóra requerit.

Deixa el teu comentari